Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 16:50

Φαββατάς κατά Νίκα για υπηρεσιακές αλλαγές

Γράφτηκε από την
Φαββατάς κατά Νίκα για υπηρεσιακές αλλαγές

“Ανικανότητα ή αλαζονεία” καταλογίζει στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο Δημήτρης Φαββατάς, υπάλληλος στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, αναπληρωτής αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος), επικρίνοντάς τον για υπηρεσιακές αλλαγές που πραγματοποιεί.

Χαρακτηριστικά ο Δ. Φαββατάς αναφέρει:
“Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας από τις ενέργειες του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος αντιμετωπίζοντας τις υπηρεσίες ως τσιφλίκι του παρακάμπτει υπηρεσιακούς παράγοντες και πράττει κατά το δοκούν.
Συγκεκριμένα, ορίζει και παύει διευθυντές από το πουθενά, απαξιώνοντας τους τμηματάρχες και αδιαφορώντας για την ιεραρχία. Αναθέτει σε εργαζόμενους παράλληλα καθήκοντα κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, αναγκάζοντάς τους να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία τους δικαιώνει. Παράλληλα, επιδιώκει να προχωρήσει σε σημειακή τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας Υπηρεσιών, φωτογραφίζοντας ημέτερους για θέσεις ευθύνης. Επίσης, μετακινεί με τηλεφωνική εντολή αυθαίρετα, χωρίς τη συναίνεση των τμηματαρχών, υπαλλήλους από τμήματα εξυπηρέτησης πολιτών, προκαλώντας έτσι δυσλειτουργίες σε ευαίσθητες και ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες. Το αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν οι ίδιοι οι πολίτες απέναντι στους εργαζόμενους, αφού για μια απλή διοικητική πράξη είναι αναγκασμένοι συχνά να περιμένουν πάνω από 20 μέρες.
Οφείλει ο κ. περιφερειάρχης να εγκαταλείψει την αλαζονική του συμπεριφορά, να αφουγκραστεί τα αιτήματα και τις ανάγκες τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών και να συνειδητοποιήσει ότι καθήκον του είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι η ικανοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών”.

 


NEWSLETTER