Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 13:11

Μεσσηνία: Ξεκινά η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ξεκινά η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

 

 

Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία η δεύτερη διανομή βασικών διατροφικών προϊόντων σε ωφελούμενους που πληρούν τα απαιτούμενα κοινωνικά κριτήρια του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το ΤΕΒΑ/FEAD 2014-2020.

Μετά από συνεργασία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, των υπηρεσιών της Περιφέρειας και των δήμων του Μεσσηνίας, καταρτίστηκαν οι λεπτομέρειες και το χρονοδιάγραμμα διανομής.

Η διανομή ξεκινά από το Δήμο Δυτικής Μάνης τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και πραγματοποιείται σε σταθερά σημεία στον Κάμπο και στην Καρδαμύλη. Την ίδια μέρα εξυπηρετείται και ο Δήμος Οιχαλίας με διανομές σε Δώριο, Διαβολίτσι, Μερόπη και Μελιγαλά.

Την Τρίτη 14 Ιουλίου ξεκινά η διανομή στο Δήμο Τριφυλίας, σε Κοπανάκι και Κυπαρισσία, αλλά και στο Δήμο Μεσσήνης σε Βαλύρα, Ανδρούσα, Αριστομένη και Χατζή.

Την Τετάρτη 15 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διανομή στην Τριφυλία (Γαργαλιάνοι και Φιλιατρά) και συνεχίζει ο Δήμος Μεσσήνης στον Αγιο Ανδρέα, το Πεταλίδι και τη Μεσσήνη. Την ίδια μέρα ξεκινά η κατ’ οίκον διανομή στην Καλαμάτα.

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ολοκληρώνεται η διανομή για το Δήμο Μεσσήνης και το Δήμο Πύλου - Νέστορος με διανομές σε Σουληνάρι, Χώρα, Πύλο και Κορώνη.   

Για το Δήμο Καλαμάτας, όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός ωφελούμενων, η διανομή που ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24 του μήνα. Το σύστημα εξυπηρέτησης περιλαμβάνει και κατ’ οίκον διανομή και σταθερά σημεία, με στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των δικαιούχων.

Οι ωφελούμενοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 6.116 οικογένειες με συνολικά 11.130 άτομα, θα ειδοποιηθούν με sms για την ημέρα διανομής, και η ταυτοποίηση θα πραγματοποιηθεί με ταυτότητα και ΑΜΚΑ ή εξουσιοδότηση σε περίπτωση μη αυτοπρόσωπης παρουσίας.


NEWSLETTER