Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 15:20

Το "Παλλάδιον" ανέλαβε την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό σε ξενοδοχεία αναφοράς

Γράφτηκε από την
Το "Παλλάδιον" ανέλαβε την μεταφορά ασθενών με κορονοϊό σε ξενοδοχεία αναφοράς

Στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "Παλλάδιον" ανέθεσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την ευθύνη μεταφοράς των επιβεβαιωμένων ή πιθανών  κρουσμάτων Covid-19 από ξενοδοχεία της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, στα ξενοδοχεία αναφοράς που έχουν οριστεί ανά γεωγραφική περιοχή.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το Κέντρο Αποκατάστασης:
«Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας που υλοποιείται πανελλαδικά, για να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά όλες οι συνέπειες από την εξάπλωση της Covid-19 κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΚΑΑ “Παλλάδιον” σχεδίασε προσεκτικά και οργάνωσε μια εξαιρετικά αυτόνομη και ευέλικτη ομάδα δράσης με εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό στόλο οχημάτων και φυσικά με τον απαραίτητο εξοπλισμό, η οποία θα λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κεντρικός σχεδιασμός του προγράμματος ανήκει στο υπουργείο Υγείας και υλοποιείται υπό την αυστηρή επίβλεψη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τη συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).Σύμφωνα με το σχεδιασμό της μεταφοράς των ασθενών στο ΚΑΑ “Παλλάδιον” θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο σε 24ωρη βάση προκειμένου όλα τα ξενοδοχεία της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας να αναφέρουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία εντοπίζουν και στη συνέχεια αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται στα ξενοδοχεία αναφοράς. Υποχρέωση της συγκεκριμένης ομάδας είναι η μεταφορά από το ξενοδοχείο που εντοπίζει το κρούσμα, στο ξενοδοχείο αναφοράς που έχει οριστεί σε κάθε νομό».
Αναφερόμενη στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης και τη σύναψη συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η πρόεδρος του Κέντρου Αποκατάστασης της Τρίπολης Κατερίνα Καρνιαδάκη δήλωσε τα εξής:
«Με αίσθημα ευθύνης ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Περιφέρειας να συστρατευτούμε στην κοινή δράση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Η αυτόνομη υπηρεσία που δημιουργήσαμε σχεδιάστηκε στην λογική της 24ωρης ανταπόκρισης σε κάθε αίτημα που θα παρουσιαστεί σε Αρκαδία, Λακωνία, Μεσσηνία. Προσωπικό και οχήματα θα βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε νομό, και αυτό γιατί αντιλαμβανόμαστε πλήρως και την υγειονομική ευθύνη που όλοι οφείλουμε να έχουμε και τα επιχειρηματικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον ιδιαίτερα πληττόμενο κλάδο του τουρισμού».


NEWSLETTER