Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 19:54

Πελοπόννησος: Δια ζώσης συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητεί ο Τατούλης

Γράφτηκε από την

Την αντίθεσή της στη διεξαγωγή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης εκφράζει η “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη και ταυτόχρονα ζητεί “η συνεδρίαση να γίνει διά ζώσης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την διάδοση του Covid-19”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της “Νέας Πελοποννήσου”:

“Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόφαση της περιφερειακής αρχής, η 10η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί με την ένδειξη της κατεπείγουσας πρόσκλησης καθώς και με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης.

Θεωρούμε ότι είναι μία ακόμη ενέργεια υποτίμησης και υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και των περιφερειακών συμβούλων που το απαρτίζουν.

Καλούμε τον κ.Νίκα καθώς και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναθεωρήσουν την επιλογή τους για κατεπείγουσα συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 και η συνεδρίαση να γίνει διά ζώσης, τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την διάδοση του Covid-19.

Επισημαίνουμε ότι θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντικά τα 22 θέματα που αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη, τα οποία απαιτούν διευκρινίσεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις εκ μέρους της περιφερειακής αρχής, γεγονός που δυσχεραίνεται ιδιαίτερα στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη.

Τονίζουμε ιδιαίτερα για ακόμα μία φορά ότι οι ψηφοφορίες στα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη εμπεριέχουν επισφάλεια για την εγκυρότητα των αποφάσεών τους”.