Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 07:11

Τατούλης: "Οχι οριζόντιες απαγορεύσεις στο Μαίναλο"

Τατούλης: "Οχι οριζόντιες απαγορεύσεις στο Μαίναλο"

Να καταρτιστεί ένας χάρτης προσδιορισμού επιτρεπόμενων χρήσεων και όχι οριζόντιων απαγορεύσεων, ζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια διαβούλευσης, προχθές στην Τρίπολη, για τις "προτάσεις επί του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος για το Μαίναλο ως προστατευόμενης περιοχής" του ΥΠΕΚΑ.
Ο κ. Τατούλης έθιξε ιδιαίτερα το ζήτημα της σύστασης του φορέα διαχείρισης του Μαινάλου και παρατήρησε ότι δεν θα πρέπει να είναι μια υπηρεσία, αλλά ένα συλλογικό όργανο, "ένας ενιαίος περιφερειακός φορέας διαχείρισης των οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί φορείς".
Ο περιφερειάρχης, όπως και οι λοιποί συμμετέχοντες στη διαβούλευση, στάθηκε στις ελλείψεις της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για το αν θα πρέπει να επιτρέπεται η δόμηση στα διάκενα των βουνών και για την απουσία πρόβλεψης για το χιονοδρομικό κέντρο.
Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής - ομάδας εργασίας με συμμετοχή εκπροσώπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των δημάρχων Τρίπολης και Γορτυνίας, του τεχνικού κόσμου και των οικολογικών - ορειβατικών συλλόγων και κυνηγών, η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και θα αποστείλει στο ΥΠΕΚΑ, τα αποτελέσματα της διαβούλευσης, τις παρατηρήσεις και την κοινή πρόταση όλων των φορέων για το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για το Μαίναλο.