Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 17:55

Εργολάβοι διεκδικούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 24 εκατ. ευρώ

Γράφτηκε από τον
Εργολάβοι διεκδικούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 24 εκατ. ευρώ

Εργολάβοι διεκδικούν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 24 εκατ. ευρώ εκμεταλλευόμενοι ευνοϊκές εισηγήσεις υπάλληλων των τεχνικών υπηρεσιών.

Τις σταλίες αυτές, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, τις κατήγγειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο κ. Νίκας κατήγγειλε επίσης ότι έχουν χαθεί τα ηχητικά αρχεία της συνεδρίασης για το Τζάνε - Καλαμάκι.
Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας είπε:
"Οταν ήρθα μου είπαν για τη διένεξη Ψαράκη και Κωστόγιαννη (σ.σ. για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι). Οτι πήγε ο Κωστόγιαννης και είπε στην Οικονομική Επιτροπή ότι είναι εξουσιοδοτημένος από τον Ψαράκη. Επειδή λοιπόν ο Ψαράκης μου έλεγε άλλα, ζήτησα να μου δώσουν τα αποδεικτικά στοιχεία από το καταγραφικό. Και τα αποδεικτικά στοιχεία δεν υπήρχαν. Αυτό λέω, δηλαδή καταγράφω μία πραγματικότητα. Δεν θέλω να σας πω κάτι άλλο.
Θέλω όμως να σας προβληματίσω μόνο για αυτό: Διεκδικούνται αυτή τη στιγμή από την Περιφέρεια 24 εκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία είναι σταλίες. Και σταλία σημαίνει κατά κανόνα συναλλαγή του υπαλλήλου με τον εργολάβο. Αυτό είναι σταλία. Αυτό σημαίνει κατά κανόνα. Και ο υπάλληλος ο οποίος προσυπογράφει τη σταλία, πρέπει να κινηθούν διαδικασίες, κατά κανόνα, εναντίον του.
Ή έχω παραδείγματα όπως είναι το Γύθειο - προσέξτε, εγώ αναγνωρίζω ότι αγωνιστήκατε (σ.σ,. απευθυνόμενος στην παράταξη Τατούλη), το αναγνωρίζω, το βλέπω. Οπως είναι το Γύθειο όπου η Υπηρεσία προκλητικά τάσσεται με την πλευρά του εργολάβου. Η Υπηρεσία. Προσέξτε το αυτό. Η Τεχνική Υπηρεσία. Για να αντικρούσουμε όλα αυτά, μου λένε δικηγόροι, όταν η Τεχνική σου Υπηρεσία έχει πάρει θέση υπέρ του εργολάβου δεν μπορεί να ανατραπεί αυτό. Γιατί μιλάμε; Για εκατομμύρια μιλάμε αυτή τη στιγμή. Θέλουμε βοήθεια και συμπαράσταση. Δεν είναι λάσπη αυτό. Να πάμε σε ένα καλύτερο επίπεδο”.
Θ.Λ.


NEWSLETTER