Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 17:20

Ζητούν αποπομπή Τζεμπετζή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Ζητούν αποπομπή Τζεμπετζή από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Την αποπομπή του επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, Δημήτρη Τζεμπετζή, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητούν οι παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση”, “Αγωνιστική Συνεργασία” και “Ανταρσία στο Μοριά”.

Οι τρεις παρατάξεις υποστηρίζουν ότι ο κ. Τζεμπετζής πρέπει να παυθεί από σύμβουλος μετά την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή.

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

"Οπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα, την ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της, για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, από θέση αρχής βρισκόταν πάντα σταθερά απέναντι στην ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Διαχρονικά ζητά την πολιτική καταδίκη και απομόνωση της Χρυσής Αυγής, μέσα και έξω από τα περιφερειακά συμβούλια, τον αποκλεισμό της από διάφορες εκδηλώσεις και θέσεις ευθύνης, παρά και ενάντια στο θεσμικό πλαίσιο που τους επέτρεπε ως “εκλεγμένη¨ δύναμη, είτε στη Βουλή, είτε στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, να συγκαλύπτουν την εγκληματική ταυτότητα και φυσιογνωμία τους. Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητάμε από τον περιφερειάρχη, τον πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να κινηθείτε άμεσα, ώστε να μην προσκαλείται, να αποκλειστεί και να μην εκπροσωπείται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές του, να μην προσκαλείται σε καμία εκδήλωση της Περιφέρειας, ο σημερινός σύμβουλος και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο”, που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης ζητάμε στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, του σημερινού και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της “Ελληνικής Αυγής για την Πελοπόννησο” από το Περιφερειακό Συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του".

Η “ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος και Νίκος Γόντικας έστειλαν την παρακάτω επιστολή στον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου:

"Οπως είναι γνωστό, την Τετάρτη 7/10/2020, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μια δικαστική διαδικασία 5,5 ετών και με βάση τα συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία της πραγματικά εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, καταδίκασε ομόφωνα, την ναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση και μαζί ένα πλήθος ηγετικών στελεχών της, για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, ανταποκρινόμενο και στην απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, που την εκδήλωσε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”, από θέση αρχής βρισκόταν πάντα σταθερά απέναντι στην ναζιστική εγκληματική και απάνθρωπη ιδεολογία και πρακτική της Χρυσής Αυγής, γενικότερα απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.
Με βάση πλέον και την επίσημη καταδίκη από το δικαστήριο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητάμε:
1) Να καταδικάσουμε στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ως Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο” ως παρακλάδι της εγκληματικής “Χρυσής Αυγής” και να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου ότι δεν έχει θέση κανένας εκπρόσωπος του συνδυασμού “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο” στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητά του.
Συνεπώς πολιτικά αποφασίζουμε την αποπομπή του και απαιτούμε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του ο σημερινός και κάθε άλλος εκπροσώπος του συνδυασμού της “Ελληνικής Αυγής για την Πελοπόννησο”.
2) Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παύση του ως περιφερειακού συμβούλου όπως και κάθε αναπληρωματικού του. Η διαδικασία της παύσης μπορεί και πρέπει να κινηθεί με βάση το άρθρο 237 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε στο Ν. 4555/2018 άρθρο 130. Με βάση τα ανωτέρω άρθρα είναι σαφές ότι πρέπει και μπορεί να υπάρξει παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή από μέλη Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος".

Η “ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ”

Ο επικεφαλής της “Ανταρσίας στο Μοριά” Παναγιώτης Κάτσαρης έστειλε την εξής επιστολή στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου:

"Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια. Με βάση το νόμο 3852/2010 άρθρο 237 και 4555/2028 άρθρο 130 αυτοδίκαια επέρχεται η παύση κάθε μέλους της εγκληματικής οργάνωσης από μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων με τις διαδικασίες που ορίζονται. Αρα, χάνουν και την ιδιότητα του μέλους του Συμβουλίου μας και κάθε διευκόλυνση και παροχή που είχαν ως μέλη του.
Κατόπιν αυτού, καλούμε τον πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του Π.Σ. τον Δημήτριο Τζεμπετζή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου.
Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του κ. Τζεμπετζή ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α. ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα (όπως επιχειρήθηκε από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης - πρώην περιφερειακό σύμβουλο της Περιφέρειας Αττικής) για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση. Υπάρχουν πρακτικά του Συμβουλίου και δημόσιες δηλώσεις του στα οποία επικαλείται τη συμμετοχή του και στήριξή του στην εγκληματική οργάνωση καθώς και την στήριξή του από την εγκληματική οργάνωση. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο Π. Συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του το αναφερόμενο μέλος της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις".

(Φωτογραφία: argonafplia.gr)


NEWSLETTER