Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 12:25

Απάντηση Τατούλη για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Απάντηση Τατούλη για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Συνέχεια στον καβγά για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας δίνει ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης κατηγορώντας ως ψεύτη τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Επικαλούμενος ο κ. Τατούλης τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης,  παραδέχεται ότι στάλθηκε μελέτη στην Περιφέρεια, αλλά υποστηρίζει ότι ο κ. Νίκας γνώριζε πως η χρηματοδότηση των έργων του Δημοτικού Σταδίου "στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν εντελώς αδύνατον να ενταχθεί, διότι το έργο δεν ήταν επιλέξιμο από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε το ΕΣΠΑ". Ο κ. Τατούλης υποστηρίζει επίσης ότι το 2017 ζήτησε επικαιροποίηση της μελέτης που είχε συνταχθεί το 2014, αλλά ο κ. Νίκας είπε «δεν θέλω αυτό το έργο να το κάνει ο Τατούλης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Νέας Πελοποννήσου»: "Η εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων της πόλης της Καλαμάτας θα αποτελεί για πάντα την αρνητική παρακαταθήκη του Παναγιώτη Νίκα ως δημάρχου της πόλης. Επειδή πιθανόν έχει ζαλιστεί από την πληθώρα των ψεμάτων που εκτοξεύει συχνά-πυκνά προς κάθε κατεύθυνση, επιβάλλεται να αποκατασταθεί επιτέλους η αλήθεια. Η αποσπασματική παρέμβαση του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, επί δημαρχοντίας του κ. Νίκα, κ. Βασίλη Τζαμουράνη εμπεριέχει τη μισή αλήθεια, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε την άλλη μισή, προκειμένου να τελειώνουμε με τα ψέματα του κ. Νίκα.
Α) Τον Απρίλιο του 2014, μία ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μία μελέτη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από το Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 καίτοι ο κ. Νίκας γνώριζε πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν εντελώς αδύνατον να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο, διότι δεν ήταν επιλέξιμο από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε το ΕΣΠΑ. Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Νίκας συνέχισε την πρωτοφανή απραξία του ως αρνητικό παράδειγμα δημάρχου που άφηνε τους αθλητικούς χώρους στην τύχη τους. Οι διαμαρτυρίες των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού στην Καλαμάτα ήταν πλέον πολύ έντονες, αφού αντιλήφθηκαν πλήρως ότι όσα τους έταζε ο κ. Νίκας προεκλογικά, ήταν όλα ψέματα σχετικά με το δήθεν ενδιαφέρον του για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
Β) Η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και γνωρίζοντας ότι στο ΕΣΠΑ δεν ήταν δυνατή η ένταξη έργων αθλητισμού, ξεκίνησε πρώτη σε όλη τη χώρα και κατάφερε να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και εκσυγχρονισμό με νέες κατασκευές αλλά και εκσυγχρονισμό όπου απαιτείτο. Υπήρξαν δημοτικές αρχές που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας σχετικές μελέτες και ήδη υλοποιήθηκε και υλοποιείται πολύ σημαντικό έργο με τους πόρους που εξασφαλίσθηκαν από το ΠΔΕ.
Η αδιαφορία του κ. Νίκα συνεχιζόταν και για το λόγο αυτό ο κ. Τατούλης ζήτησε το 2017 από τον κ. Νίκα την επικαιροποίηση της μελέτης του 2014, προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να έχει επιτέλους η Καλαμάτα ένα Δημοτικό Στάδιο όπως της αξίζει. Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη.
Δυστυχώς για την πόλη της Καλαμάτας, η πολιτική προσωπική εμμονή του Παναγιώτη Νίκα κατά του Πέτρου Τατούλη, που πλέον γίνεται ολοφάνερη κάθε στιγμή που περνάει (είδαμε προσφάτως ένα ακόμη παραλήρημα εναντίον του στο Περιφερειακό Συμβούλιο), αντί ο κ. Νίκας να προτάξει το καλό της πόλης, δυστυχώς επέλεξε την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και ουδέποτε απέστειλε την επικαιροποιημένη μελέτη αν και του ζητήθηκε επανειλημμένα. Η απάντησή του δε στην επίμονη άρνησή του ήταν: «Δεν θέλω αυτό το έργο να το κάνει ο Τατούλης».
Αυτή είναι η αλήθεια για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και είμαστε σίγουροι ότι και την ξέρει και την θυμάται πολύ καλά ο τότε αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής Τεχνικών Εργων του Δήμου Καλαμάτας και σήμερα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Τζαμουράνης".


NEWSLETTER