Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 09:04

Μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθαρίζουν ρέμα στον Κορδία (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Μηχάνημα της Περιφέρειας, που ήταν αχρησιμοποίητο 3,5 χρόνια, καθάρισε χθες το πρωί ρέμα δυτικά του Νέδοντα, λίγο πριν το γήπεδο του Κορδία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος επιθεώρησε τις εργασίες και μίλησε για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που γίνονται στη Μεσσηνία. Συγκεκριμένα έχουν ήδη ολοκληρωθεί δύο αντιπλημμυρικές εργολαβίες 400.000 ευρώ, σχεδιασμένες από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, με τις οποίες έγιναν παρεμβάσεις στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Τριφυλίας και Πύλου - Νέστορος.

Ο σημερινός σχεδιασμός αφορά έργα ύψους άνω των 3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων  για ποσό 650.000 ευρώ άμεσα υπογράφονται οι συμβάσεις με τους αναδόχους και αφορούν καθαρισμούς και συντηρήσεις τεχνικών έργων σε όλο το νομό.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης αναδόχου για ποσό 1,2 εκ. ευρώ, που αφορά έργα αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στον Πάμισο και στον Αρι καθώς και σε παραποτάμους τους. Εχει δρομολογηθεί επίσης η δημοπράτηση έργου 1,2 εκ. ευρώ για την υλοποίηση καθαρισμών αποστραγγιστικών τάφρων και οδικού δικτύου στην περιοχή του ΓΟΕΒ Παμίσου. Οι παραπάνω εργολαβίες βέβαια, λόγω και του ύψους του προϋπολογισμού τους είναι χρονοβόρες στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.

Ο κ. Αναστασόπουλος μιλώντας για τα μηχανήματα είπε ότι η Περιφερειακή Ενότητα διαθέτει στην παρούσα φάση ερπυστριοφόρο και ελαστοφόρο φορτωτή, JCB και φορτηγό, ενώ οι προωθητήρες (μπουλντόζες) είναι ανενεργοί λόγω βλαβών. Σημαντική κρίνεται η συμβολή που θα έχει η περιστρεφόμενη τσάπα που ξεκίνησε χθες να δουλεύει και η οποία λόγω κακής μεταχείρισης και συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια είχε εγκαταλειφθεί και παρέμενε αχρησιμοποίητη για 3,5 τουλάχιστον χρόνια.