Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 21:11

Ο Νίκας σε φόρουμ για τη μεταλιγνιτική εποχή

Γράφτηκε από την
Ο Νίκας σε φόρουμ για τη μεταλιγνιτική εποχή

Χαιρετισμό στο διαδικτυακό επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα “Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες”, που πραγματοποιήθηκε προχθές Πέμπτη, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης -μέσω της συντονιστικής επιτροπής για το ΣΔΑΜ- κινείται σε σωστή κατεύθυνση, προσθέτοντας ότι στον εν λόγω σχεδιασμό “έχει σύμμαχο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολίτες και εργαζόμενους στα λιγνιτικά εργοστάσια της Μεγαλόπολης”.
Παράλληλα, ο κ. Νίκας επισήμανε τις θέσεις της Περιφέρειας για την περιοχή της Μεγαλόπολης, οι οποίες έχουν στόχο να τη μετατρέψουν σε έναν ενεργειακό και συγκοινωνιακό κόμβο, με ταυτόχρονη επιδίωξη την ανάπτυξη στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, αλλά και την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της περιοχής.
Στο πλαίσιο του φόρουμ αναλύθηκαν τα θέματα επενδύσεων στον κλάδο της ενέργειας (ΑΠΕ), της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού και του εμπορίου, από εκπροσώπους ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που έχουν άμεση σχέση με τα εν λόγω θέματα.
Χαιρετισμό στο φόρουμ απηύθυναν, επίσης, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.


NEWSLETTER