Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 14:33

Επενδύει στη σύγκρουση με Νίκα ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον
Επενδύει στη σύγκρουση με Νίκα ο Τατούλης

"Αμήχανη και άκρως… ενοχική" χαρακτηρίζει η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη την επιλογή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα να προσφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας για να αποδείξει ότι δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του προκατόχου του περί κακοδιοίκησης.

Η παράταξη του κ. Τατούλη συνεχίζει να κατηγορεί τον κ. Νίκα στοχοποιώντας συγγενικά του πρόσωπα και συνεργάτες του, ενώ δεν αποφεύγει για ακόμα μια φορά ακραίες εκφράσεις όπως αυτή: «Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού στο δέντρο, τόσο περισσότερο φαίνεται o πισινός της».
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ηγεσία της παράταξης Τατούλη έχει επιλέξει το δρόμο της ακρότητας προκειμένου να παραμείνει συσπειρωμένη μέχρι τις επόμενες εκλογές. Κανένας δεν γνωρίζει όμως αν σε αυτή την πορεία θα ακολουθήσουν τον κ. Τατούλη κομματικά στελέχη με πολιτικές φιλοδοξίες, που δεν θέλουν να διαρρήξουν τον ιστό που τα συνδέει με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν βεβαίως νυν και πρώην πράσινα και γαλάζια στελέχη στην παράταξη Τατούλη, που δεν έχουν πολιτικό μέλλον ή φιλοδοξίες, και επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα ακολουθούν το δρόμο της ακραίας ρητορικής, με στόχο απλώς να επιβιώσουν επικοινωνιακά.
Σε κάθε περίπτωση η παράταξη Τατούλη φαίνεται αποφασισμένη να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, δυσκολεύοντας το έργο του με ευκαιριακές συνεργασίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αποτελεσματικότητα της προσπάθειας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προθυμία των παρατάξεων της Αριστεράς να ακολουθήσουν την ομάδα Τατούλη σε αυτόν τον συγκρουσιακό δρόμο.
Μέχρι στιγμής οι παρατάξεις της Αριστεράς παρακολουθούν μάλλον αμήχανα τη σύγκρουση Νίκα – Τατούλη, γνωρίζοντας βέβαια ότι στο παρελθόν η επιλογή ουδετερότητας με το σύνθημα "Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος..." τελικώς γύρισε μπούμερανγκ κατά της ίδιας της Αριστεράς. Ετσι κι αλλιώς οι αριστερές παρατάξεις κινδυνεύουν να βρεθούν στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής αν τελικώς ο "καβγάς" κυριαρχήσει επικοινωνιακά, διαμορφώνοντας το δίπολο της επόμενης αναμέτρησης.
Εννοείται ότι ο κ. Τατούλης επιδιώκει πάση θυσία να διατηρήσει ζωντανό το δίπολο της τελευταίας αναμέτρησης, αφού όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, η πολιτική του επιβίωση είναι άμεσα συνδεμένη με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Νίκα στις επόμενες εκλογές. Αν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβουν στις επόμενες εκλογές με νέα και άφθαρτα πρόσωπα, ο Πέτρος Τατούλης δεν έχει καμία τύχη και θα αναγκαστεί να παραδώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην κόρη του Εύη, προκειμένου να μη χάσει η οικογένεια τις επαφές της με την εξουσία. Σε αυτή την περίπτωση κανένας δεν γνωρίζει αν η κόρη του κ. Τατούλη θα είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή αν η οικογένεια θα επιχειρήσει να επιστρέψει στη Βουλή με... κόμμα ευκαιρίας.
Θ.Λ.


NEWSLETTER