Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 11:30

Αυστηροί έλεγχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ελαιοτριβεία

Γράφτηκε από την
Αυστηροί έλεγχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ελαιοτριβεία

Αυστηροί έλεγχοι θα γίνονται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα ελαιοτριβεία ως προς τη συμμόρφωσή τους στην άδεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε όσα από αυτά έχουν επιδοτηθεί να μετατραπούν σε διφασικά, καθώς ορισμένα φέρεται ότι έχουν επανέλθει σε τριφασική λειτουργία.

Αυτό αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης ειδικότερα, τα ελαιοτριβεία θα ελέγχονται αν λειτουργούν όπως έχουν επιδοτηθεί -ως διφασικά δηλαδή-, ενώ έλεγχοι θα γίνονται ακόμα και κατά την παράδοση του πυρήνα στα πυρηνελαιουργεία. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεργασία και με το Λιμενικό Σώμα, προκειμένου να προστατευθεί το περιβάλλον, δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: “Προτάσσουμε πάντα τη δημόσια υγεία. Εχουμε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, δεν θα ανοίξει κανένα πυρηνελαιουργείο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες από τον νόμο προϋποθέσεις”.
Τέλος, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια εργάζεται και για την προώθηση της διαδικασίας για χρήση του πυρήνα της ελιάς ως εδαφοβελτιωτικό. “Επισήμως ως Περιφέρεια ζητούμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να ορίσει τις προδιαγραφές για την εν λόγω χρήση” τόνισε ο Π. Νίκας.


NEWSLETTER