Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 08:28

Υδροδότηση Μάνης από τις πηγές Αγίου Φλώρου προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Υδροδότηση Μάνης από τις πηγές Αγίου Φλώρου προτείνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την ένταξη του έργου υδροδότησης του Δήμου Δυτικής Μάνης από τις πηγές του Αγίου Φλώρου, στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο, εισηγείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με το ίδιο έγγραφο που απέστειλε προς τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ Α.Ε.) ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ζητείται και η ένταξη στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο των έργων "Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου" και "Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ύδρευσης Δήμου Ελαφονήσου".

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας αναφέρει για το έργο υδροδότησης του Δήμου Δυτικής Μάνης:

"Υλοποίηση της ιδέας μεταφοράς υδρευτικού ύδατος από τις πηγές Αγίου Φλώρου στο Πήδημα και προώθηση νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Βέργας στον Δήμο Δυτικής Μάνης. Στόχος του έργου -για την υλοποίηση του οποίου- απαιτείται η εκπόνηση του συνόλου των μελετών και η λήψη των σχετικών αδειοδοτήσεων είναι η κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συνδέσμου Υδρευσης και Δήμων Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης".


NEWSLETTER