Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 18:06

Τατούλης κατά ΣΥΡΙΖΑ και Δέδε

Γράφτηκε από την
Τατούλης κατά ΣΥΡΙΖΑ και Δέδε

Επίθεση στον επικεφαλής των "Νέων Δρόμων" Γιώργο Δέδε και βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Πέτρος Τατούλης.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον κ. Δέδε ότι με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως πολιτικό δεκανίκι του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα. Ο κ. Τατούλης χαρακτηρίζει μάλιστα τον κ. Δέδε "Μητέρα Τερέζα που τρέχει να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές του τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη".
Η ανακοίνωση του κ. Τατούλη αναφέρει μεταξύ άλλων: "Παραμένει πολιτικά παράδοξο μετά από 1,5 χρόνο διοίκησης από την νυν περιφερειακή αρχή, ότι η παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αντί να ασκεί έλεγχο και κριτική στην περιφερειακή αρχή και στον εκλεκτό περιφερειάρχη της Νέας Δημοκρατίας, λειτουργεί ως πολιτικό δεκανίκι του. Συστηματικά λοιπόν, κάθε φορά που ο κ. Τατούλης και στελέχη της παράταξής μας αναδεικνύουν ζητήματα τα οποία αναφέρονται στον μη ορθό κατά την άποψή μας τρόπο διοίκησης του κ. Νίκα, εμφανίζονται τα πολιτικά του… δεκανίκια για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, συκοφαντώντας και ρίχνοντας λάσπη στον Πέτρο Τατούλη και στην παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου». Τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής φαρσοκωμωδίας «ΣΥΡΙΖΟ-Νίκας», είναι οι δηλώσεις του κ. Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι δήθεν η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η μόνη Περιφέρεια που δεν απέστειλε Τεχνικό Δελτίο, διεκδικώντας πόρους από το υπουργείο Υποδομών για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία του 2018, λόγω του κυκλώνα «Ζορμπάς».
Ο τέως γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο αν και γνώριζε την αλήθεια, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής προκλητικότητας… έτρεξε να πει ψέματα, κάνοντας κριτική στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή για να αβαντάρει τον κ. Νίκα. Για ποιο λόγο άραγε ο κ. Δέδες αντί να υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο ως ελάσσονα μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ασκεί κριτική και έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Νίκα, συνεχίζει να ασχολείται με τον Πέτρο Τατούλη και την προηγούμενη διοίκηση; Πρόκειται για προσωπική συμφωνία του με τον κ. Νίκα, έχοντας συγκεκριμένα ανταλλάγματα; Πρόκειται για πολιτική συμφωνία κάτω από το τραπέζι; Η επιλογή της πολιτικής συμφωνίας βρίσκει σύμφωνα τα μέλη της παράταξής του, πολλά εκ των οποίων κατέχουν θεσμικούς ρόλους στην οργανωτική κομματική δομή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο; Συμφωνούν τα ανώτατα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο με την πολιτική συμπεριφορά του κ. Δέδε ή μήπως είναι κατ’ εντολή τους;
Στη μεγάλη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουν οι πολίτες σήμερα, είναι σίγουρο ότι υπάρχει κίνδυνος να επικρατήσει η πολιτική παρακμή και οι δήθεν… συνεργασίες για το καλό των πολιτών μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε συνεργασίες για ιδιοτελή συμφέροντα. Η ευθύνη της παράταξης την «Νέας Πελοποννήσου» είναι πολύ μεγάλη. Θα είμαστε πάντα παρόντες για να αντικρούουμε τα ψέματα εναντίον του Πέτρου Τατούλη και της παράταξής μας, από όπου και αν προέρχονται και για να αποκαθιστούμε την αλήθεια, προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται αντικειμενικά και να κρίνουν βάσει των πραγματικών γεγονότων.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη απέστειλε στις 20.12.2018 Τεχνικό Δελτίο (28 σελίδων) για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα «Ζορμπάς». Το Τεχνικό Δελτίο συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και περιελάμβανε συγκεκριμένα έργα ανά περιφερειακή ενότητα στις πληγείσες περιοχές. Είναι ντροπή κ. Δέδε να απαξιώνετε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που συνέταξαν τα Τεχνικά Δελτία και να λέτε ψέματα για την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, μόνο και μόνο για να παίξετε το ρόλο της «Μητέρας Τερέζας» που τρέχει να συνδράμει στις δύσκολες στιγμές του τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη και εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δημοσιοποιούμε ως πειστήρια του ψέματος και της συκοφαντίας του κ. Δέδε (σ.σ. έχει σταλεί φωτογραφία του Τεχνικού Δελτίου). Δεν περιμένουμε από τον κ. Δέδε να μας πει δημόσια συγγνώμη! Τον διαβεβαιώνουμε όμως ότι θα είμαστε πάντοτε παρόντες για να αποκαθιστούμε τα μεγάλα του ψέματα".


NEWSLETTER