Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 15:03

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για παρεμβάσεις σε εκκλησιαστικά μνημεία της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για παρεμβάσεις σε εκκλησιαστικά μνημεία της Μεσσηνίας

Εξαντλήθηκαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ Πελοποννήσου για τον πολιτισμό, για έργα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων και για το λόγο αυτό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απέρριψε από το πρόγραμμα τις αιτήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας για παρεμβάσεις σε εκκλησιαστικά μνημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για τα έργα: α) Αποκατάσταση Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κάστρου Πολίχνης και του οχυρωματικού του περιβόλου, με δημόσια δαπάνη 800.000 ευρώ. β) Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πηδήματος και συντήρηση τοιχογραφιών, με δημόσια δαπάνη 240.000 ευρώ. γ) Αποκατάσταση Ιερού Ναού Παναγίτσας στην Αίπεια, με δημόσια δαπάνη 185.000 ευρώ.
“Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά, αλλά δεν δύναται να ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος - μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π. «Πελοπόννησος», λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης”, επισημαίνει ο κ. Νίκας στις αποφάσεις απόρριψης.
Για τον ίδιο λόγο απορρίφθηκε αίτηση χρηματοδότησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Λέρνας, στους Μύλους του Δήμου Αργους - Μυκηνών, με δημόσια δαπάνη 650.000 ευρώ.


NEWSLETTER