Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 08:47

Μεσσηνία: Δεν φτάνουν όσα έγιναν για αντιπλημμυρική προστασία (βίντεο)

Γράφτηκε από την

“Είναι σημαντική η δουλειά που έχει γίνει στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά δεν είναι αρκετή” επεσήμανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, με τηλεδιάσκεψη, για την αντιμετώπιση των πλημμυρών και των χιονοπτώσεων.

Παρατήρησε πως “εκκρεμότητες πάντα θα υπάρχουν” και χαρακτήρισε δύσκολη και βαριά λέξη τη θωράκιση στα αντιπλημμυρικά. Εκτίμησε ότι “είμαστε σε ένα καλό επίπεδο”, αλλά παραδέχτηκε πως “πολλά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα” και διαβεβαίωσε ότι “έχουμε το σχεδιασμό για την ενίσχυση του ρόλου της πολιτικής προστασίας και στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση”.

Σημείωσε ότι είναι τεράστια τα έργα που πρέπει να γίνουν, ενημέρωσε για το έργο των 80 εκ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών για την προστασία της Καλαμάτας και παρατήρησε πως “θα πρέπει να γίνει έργο και για τα χωριά, από το Ασπρόχωμα έως τα Τσουκαλέικα”.

Ο περιφερειακός συντονιστής πολιτικής προστασίας Βασίλης Χαντζής, που μετείχε για πρώτη φορά σε ΣΟΠΠ της Μεσσηνίας, επεσήμανε πως είναι καλύτερα να προλαβαίνεις από το να θεραπεύεις. Στάθηκε στην αρχή της πρόληψης που έχει θέσει ως προτεραιότητα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και παρατήρησε ότι στόχος της περιφερειακής αρχής είναι να θωρακίσει τη Μεσσηνία και τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Ενημέρωσε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο 2,5 εκ. ευρώ που αφορά υποστηρικτικά, εξοπλισμό - ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα και διαχείριση καταστροφών, λογισμικό για γρήγορη καταγραφή.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος έκανε λόγο για ουσιαστικό Συντονιστικό, όπου εντοπίστηκαν αρκετές ελλείψεις, και παρατήρησε πως “ο σχεδιασμός, ο μηχανισμός προχωράει και η Περιφέρεια στηρίζει”. Με την ευκαιρία, ενημέρωσε για τη δωρεά ελαστικών από την Περιφέρεια για τα πυροσβεστικά οχήματα.