Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 09:15

Πελοπόννησος: Νίκας κατά Τατούλη για αριβισμό, ψηφοθηρία και αποφυλάκιση χουντικών!

Γράφτηκε από την

 

 

Για αριβισμό και ψηφοθηρική αξιοποίηση της ερώτησης που είχε καταθέσει για την αποφυλάκιση των χουντικών, κατηγορεί τον Πέτρο Τατούλη η παράταξη "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" του Παναγιώτη Νίκα.

Επίσης καταγγέλλει ότι ο κ. Τατούλης με την ψήφο της Χρυσής Αυγής εξέλεξε Συμπαραστάτη του Πολίτη  (σ.σ. η ανακοίνωση φωτογραφίζει αλλά δεν κατονομάζει το δικηγόρο Γιώργο Μπουλούκο) δικηγόρο που προτάθηκε από το Νίκο Μιχαλολιάκο ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα η "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" δίνει στη δημοσιότητα το δικό της ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι την εισήγηση του Νίκου Γόντικα που πλειοψήφησε, την ψήφισαν μόνο 7 σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας για την Πελοπόννησο":

"1. Όσον αφορά στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφήσασα απόφαση έλαβε 19 ψήφους και από την παράταξη Τατούλη την ψήφισαν 7 από τους 17 περιφερειακούς συμβούλους της (τόσοι έχουν απομείνει;).

2. Το ψήφισμα της παράταξής μας, που έλαβε 17 ψήφους, τίθεται στην κρίση όλων και έχει ως εξής:

α. Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει τις ναζιστικές ιδέες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπως και τις δολοφονικές πρακτικές

β. Δε δέχεται τη μετατροπή του ΠΕ.ΣΥ. σε δικαστήριο, απαιτώντας από τον πρόεδρο να μην καλεί στις συνεδριάσεις του μέλη του Σώματος. Θεωρεί πως το Σύνταγμα και οι νόμοι είναι οι βάσεις της οργανωτικής δομής της συντεταγμένης πολιτείας μας. Δηλαδή, ο νόμος ορίζει ποιος δεν καλείται ή γιατί αποβάλλεται από το συλλογικό μας όργανο.

γ. Ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις στιγματισμού και διαπόμπευσης των μελών του.

δ. Θεωρεί ως τη βέλτιστη λύση τη δημοκρατική συμπεριφορά, την ιστορική γνώση, την κατάλληλη καθοδήγηση της νεολαίας και κυρίως την αποφυγή κάθε φανατισμού.

Επίσης,

3. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κ. Τατούλης ως βουλευτής υπέγραψε -φαρδιά, πλατιά- για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της 21ης Απριλίου, σαν σήμερα 10/12/1990. Στη συνέχεια, αξιοποίησε την υπογραφή του για να νέμεται ψηφοθηρικά το χώρο της ακροδεξιάς ως βουλευτής ή περιφερειάρχης κι αυτό γινόταν για χρόνια.

4. Ακόμα, με την ψήφο των περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. (τον ψήφιζαν σχεδόν πάντα και σε όλα) εξέλεξε τον Συμπαραστάτη του Πολίτη (δικηγόρο με αντιμισθία) στα προηγούμενα Περιφερειακά Συμβούλια, που ήταν και προτεινόμενος μάρτυρας υπεράσπισης (από τον κ. Μιχαλολιάκο, γραμματέα Χ.Α.) στην πρόσφατη δίκη.

Αυτά είναι τα πραγματικά περιστατικά (και πολλά άλλα), που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με τα γνωστά “καντάρια” υποκρισίας, στρεψοδικίας, ιδιοτέλειας και συκοφαντίας Τατούλη. Στην περίπτωσή του, το περιεχόμενο των όρων “αριβίστας” και “αριβισμός” ταιριάζουν “γάντι”. Ευτυχώς όλοι τον έχουν καταλάβει πλέον. Ο πολιτικός του επίλογος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλους".

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης - απάντησης της παράταξης του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τις ακροδεξιές συμμαχίες του προκατόχου του, ανταπάντησε ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης. Στην ανταπάντηση ο κ. Τατούλης υποστηρίζει ότι υπέρ της αποφυλάκισης των χουντικών, για την οποία είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, είχαν ταχθεί στο παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και το στέλεχος της Πολιτικής Ανοιξης Ανδρέας Λεντάκης. Ο κ. Τατούλης επιμένει να κατηγορεί τον κ. Νίκα για φιλοχρυσαυγίτικη στάση.

Αναλυτικά η ανταπάντηση του κ. Τατούλη:

"Η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που φυσικά καταψηφίστηκε, αποδεικνύει τη «φιλοχρυσαυγίτικη» θεωρία του και την προσπάθειά του να μετατρέψει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής σε επίπεδο προσώπων και όχι πολιτικών. Ο κ. Νίκας αρνήθηκε να ψηφίσει κοινή πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ήδη είχε ψηφιστεί από τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα ως ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας. Αξίζει οι πολίτες να σταθούν στην παράγραφο γ’ της κατάπτυστης και προσβλητικής πρότασης που κατέθεσε ο κ. Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Την επαναλαμβάνουμε γιατί αποτελεί επιτομή μιας άθλιας «φιλοχρυσαυγίτικης» άποψης.

«Ιδιαίτερα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις στιγματισμού και διαπόμπευσης των μελών του». Αυτή είναι η πρόταση που πρότεινε ο κ .Νίκας και ψήφισαν τα μέλη της παράταξής του. Ο κ. Νίκας δηλαδή θέλει να προστατεύσει και ανησυχεί μη τυχόν και στιγματιστούν και… διαπομπευθούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που μετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο! Την ίδια χρονική στιγμή που κορυφαία στελέχη της αυτοδιοίκησης και της Νέας Δημοκρατίας όπως ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης και ο Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων, δίνουν μαθήματα δημοκρατίας για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συμμετέχουν στα αντίστοιχα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλιά τους, ο κ .Νίκας προσπάθησε να οδηγήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σε μια απόφαση αίσχους και ντροπής!!! Σε σχέση με τα όσα ψέματα, αθλιότητες και συκοφαντίες λέει για τον κ. Τατούλη σχετικά με την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της δικτατορίας, του υπενθυμίζουμε τα όσα δήλωσε το Μάιο του 1996 από το βήμα της Βουλής ο αείμνηστος και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπιζόμενος την άποψή του για την αποφυλάκιση των πρωταιτίων της δικτατορίας: «Η δημοκρατία δεν είναι εκδικητική. Κύριε υπουργέ, εγώ μέσα μου πιστεύω απόλυτα ότι στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχει ωριμάσει η άποψη της επιείκειας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και η δημοκρατία συγχωρεί». Ίδια ακριβώς ήταν και η άποψη που κατέθεσε στη Βουλή ο Ανδρέας Λεντάκης ως εκπρόσωπος του κόμματος της Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά. Κατηγορείτε κ. Νίκα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά ως «φιλοχουντικούς»;

Σε ό,τι αφορά τα όσα αναφέρετε για τον επί σειρά ετών αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δημότη Καλαμάτας κ. Γεώργιο Μπουλούκο, ο οποίος υπηρέτησε με ευθύνη τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η απάντησή μας είναι ότι η πολιτική αθλιότητα και η αχαριστία σας δεν έχουν όρια. Ο κ. Μπουλούκος ουδέποτε κατέθεσε ως μάρτυρας της Χρυσής Αυγής. Γιατί άραγε φοβάστε να αναφέρετε το όνομά του στην ανακοίνωση σας;

Η Χρυσή Αυγή κ. Νίκα δεν είναι κόμμα της ακροδεξιάς, όπως γράφετε στην ανακοίνωσή σας. Είναι εγκληματική οργάνωση. Μην προσπαθείτε να παραποιήσετε την απόφαση της δικαιοσύνης και να επωάσετε το «αυγό του φιδιού» στην Πελοπόννησο. Επισημαίνουμε τρία σημεία στο δελτίο Τύπου της παράταξής σας…(!), από τα οποία προκύπτει ξεκάθαρα ο πανικός σας και η πολιτική παραζάλη στην οποία βρίσκεστε. Γιατί ασχολείστε τόσο πολύ κ. περιφερειάρχα και αναρωτιέστε πόσοι σύμβουλοι… απέμειναν στην παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου»; Μήπως  το σχέδιο το γνωστό σε εσάς, σχέδιο της αποστασίας απέτυχε; Γιατί κ. Νίκα κρύβεστε πίσω από την παράταξή σας και για όλα όσα συκοφαντικά και ψευδή λέτε εναντίον του Πέτρου Τατούλη, δεν αναλαμβάνετε εσείς προσωπικά την ευθύνη; Σε ό,τι αφορά τον πολιτικό επίλογο της «Νέας Πελοποννήσου» και του Πέτρου Τατούλη δεν είναι δική σας αρμοδιότητα να το αποφασίσετε. Η «Νέα Πελοπόννησος» και ο Πέτρος Τατούλης θα είναι παρόντες στις επόμενες εκλογές! Εσείς θα είστε κ. Νίκα;

Υ.Γ. Μας οφείλετε και μία απάντηση κ. περιφερειάρχα. Γιατί άραγε «μισούσατε και αντιμετωπίζατε εχθρικά» τον κ. Τατούλη από το 2010, όπως έχετε δηλώσει δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο;".

 

Η ερώτηση Τατούλη για αποφυλάκιση χουντικών

Ηταν 8 Δεκεμβρίου 1990 όταν ο Πέτρος Τατούλης και πέντε ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση, ζητώντας την αποφυλάκιση των χουντικών. Την ερώτηση εκείνη του θύμισε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο πρόεδρος του Σώματος Μανώλης Σκαντζός, αλλά ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" την... προσπέρασε και εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ως "φιλοχρυσαυγίτη".

Παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση (με αριθμό πρωτοκόλλου 2493) για την αποφυλάκιση των χουντικών που υπέγραψε ο κ. Τατούλης, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

«Επικειμένης της κατ' εξοχήν εορτής της Αγάπης διά της οποίας εδοξάσθη ο Ύψιστος, με την έλευση του Θεανθρώπου για την "επί γης ειρήνη και εν ανθρώποις ευδοκία", το κυριαρχούν εύλογο ερώτημα στον ελληνικό λαό, το οποίο από πολλών ετών και ποικιλοτρόπως εκδηλώνεται, από το καφενείο του απομακρυσμένου χωριού της επικρατείας μέχρι των υπομνημάτων οργανώσεων και σωματείων, της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου, αλλά και μεταξύ ατόμων και ομάδων ακόμη και μεταξύ βουλευτών, αδιακρίτως κόμματος και ιδεολογίας, κατ’ ιδίαν όταν ο λόγος: περί "εθνικής ομοψυχίας" με αφορμή τελευταίως και τις εξεγέρσεις των εγκλείστων στη φυλακή. Ερώτημα επιτακτικό, εθνικό, χριστιανικό, και ανθρωπιστικό γεννάται: Θα θελήσει ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος διακρίνεται διά τη σοφία του και την τόλμη του, αλλά και την ευαίσθητη ψυχή του, ο οποίος πολλάκις από του βήματος της Βουλής υπεστήριξε, ότι βάσει των επικρατουσών ηθικών και χριστιανικών αρχών και βάσει της περί λήθης ελληνικής παραδόσεως, η ποινή δεν πρέπει να αποβλέπει στην εξόντωση του καταδίκου αλλά στη βελτίωσή του και στην αποκατάστασή του στην κοινωνία;

Εν ονόματι δε και της εθνικής ομοψυχίας και διά λόγους ανθρωπιστικούς, να συμπεριλάβει στις διατάξεις τού υπό κατάρτιση νομοσχεδίου, διά του οποίου αντιμετωπίζεται ουσιαστικά και ρεαλιστικά ολόκληρο το σωφρονιστικό μας σύστημα;

Και την αποφυλάκιση των Αξιωματικών πρωταιτίων της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967, κατά την εφετινή επέτειο της εορτής της Αγάπης οι οποίοι επί δέκα εξ ολόκληρα χρόνια σήπονται στις φυλακές Κορυδαλλού; Οταν μάλιστα τυγχάνουν χάριτος και αμνηστίας φύσει εγκληματίες και ισοβίτες;

Αλλως και πάλι ερωτάται ο κ. Αντιπρόεδρος: Πού η πάλαι ποτέ "ελληνική ανθρωπιά και λεβεντιά"; Πού η αγάπη ως "πλήρωμα νόμου"; Πού η θυμόσοφη ρήση "Ανθρωπος ων τούτ' ίσθε, και μέμνησ’ αεί"; Πού το του Μενάνδρου: "Ως χαρίεν εστ' άνθρωπον, όταν άνθρωπος η";».

Την ερώτηση υπέγραφαν επίσης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ελευθέριος Καλογιάννης, Φρανς Τσαγκάρης, Κωνσταντίνος Ζαχαράκης, Νικόλαος Αυγερινίδης, Θεοφάνης Δημοσχάκης και Ελευθέριος Παπανικολάου.