Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 09:24

Μεσσηνία: Ανάγκη για πιο γρήγορες ταχύτητες στο Ιντερνετ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Ανάγκη για πιο γρήγορες ταχύτητες στο Ιντερνετ

 

Τις εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες του Ίντερνετ εκτός των αστικών κέντρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχολίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με αφορμή τις αργές ταχύτητες στην Τριφυλία.

“Η επάρκεια ταχύτητας στο Διαδίκτυο σε κάθε περιοχή της Περιφέρειας είναι κρίσιμο στοιχείο έτσι κι αλλιώς, ενώ ένας επιπλέον λόγος που η ανάγκη για γρήγορο Ιντερνετ γίνεται απολύτως απαραίτητη είναι η πανδημία της covid-19, καθώς λόγω των μέτρων υπάρχει πλέον πολύς κόσμος που εργάζεται με τηλεργασία από το σπίτι του” σημείωσε ο περιφερειάρχης. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας υπάρχουν επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται πλέον διαδικτυακά, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και σε υπηκόους χωρών της Ευρώπης που επιλέγουν να κατοικούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να εργάζονται διαδικτυακά.

Αφορμή για τις πιο πάνω δηλώσεις του κ. Νίκα έδωσε έγγραφο προς τον ΟΤΕ -που κοινοποιήθηκε προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου- και αφορά τις απελπιστικά αργές ταχύτητες του Διαδικτύου στην περιοχή του Εξοχικού, χωριού στον Δήμο Τριφυλίας. Το εν λόγω έγγραφο υπογράφουν συνολικά 104 άτομα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, η πρόεδρος της Κοινότητας Εξοχικού Κωνσταντίνα Καναβού και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατσιμπαλαίων του Εξοχικού Τριφυλίας Νίκος Ρένεσης.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στο εν λόγω έγγραφο, “οι υπηρεσίες Ίντερνετ για τουλάχιστον 15 χρόνια εξακολουθούν να είναι χαμηλής ταχύτητας έως μηδενικές, έχουν βλάβες λόγω καιρικών φαινομένων, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα πληρωμής έπρεπε να είναι πολύ πιο προσιτό στην ταχύτητα των 24Mbps που είναι το μέγιστο διαθέσιμο στην περιοχή”. Τονίζεται δε πως “η κοινότητα έχει επιχειρήσεις, ιδιώτες με παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα, δάσκαλους που διδάσκουν τώρα μαθήματα μέσω Webex” κι ακόμα ότι “διαμένουν στο χωριό φοιτητές και μαθητές σχολείων”, καθώς επίσης και ότι “το χωριό έχει μεγάλη επισκεψιμότητα (ιδιοκτήτες παραθεριστικών οικιών) τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και κατά τις περιόδους των εορτών και τους καλοκαιρινούς μήνες και σε πολλούς από τους επισκέπτες τους είναι απαραίτητο το Ίντερνετ για την επικοινωνία με τις επιχειρήσεις - εργασίες τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό”.


NEWSLETTER