Ο κ. Νίκας εξέφρασε την άποψη αυτή στην τηλεδιάσκεψη των 13 περιφερειαρχών της χώρας, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη και τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο, με αντικείμενο το θέμα του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ωστόσο, παρατήρησε ότι αποτελεί μείζον ζήτημα ο τρόπος διαχείρισης των πιστώσεων αυτών από τις Περιφέρειες, προσθέτοντας ότι θα ήταν καλό να εκπονείται και μία μελέτη για την απόδοση του ΠΕΠ ανά Περιφέρεια.
Επιπλέον, ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι μείζον ζήτημα αποτελεί και ο σχεδιασμός για τα τομεακά, σημειώνοντας ότι είναι προτιμητέο να υπάρχει κοινός βηματισμός μεταξύ των τομεακών προγραμμάτων και των κατά τόπους ΠΕΠ.
Ακόμα, ο Π. Νίκας εξέφρασε τη θέση να ενταχθεί στα κριτήρια κατανομής των ΠΕΠ και η ενίσχυση προς τις πιο φτωχές Περιφέρειες, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση της υπερσυσσώρευσης πληθυσμού στην Αττική.
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 19:00
Ικανοποίηση Νίκα για το ΕΣΠΑ 2021-2027
Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Θετικό χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το γεγονός πως περισσότερο από το 1/3 του ΕΣΠΑ 2021-2027 κατευθύνεται στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Κατηγορία
Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση