Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 15:34

Αίτημα Νίκα σε Βορίδη για μοριοδότηση Μεγαλόπολης στο ΑΣΕΠ

Γράφτηκε από την
Αίτημα Νίκα σε Βορίδη για μοριοδότηση Μεγαλόπολης στο ΑΣΕΠ


Να συμπεριληφθεί και η περιοχή της Μεγαλόπολης -όπως ήδη έγινε για την περιοχή της Κοζάνης μετά από σχετική παρέμβαση- στην πρόβλεψη του άρθρου 12 του νομοσχεδίου “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”,

για ενίσχυση της μοριοδότησης των μόνιμων κατοίκων τους κατά 20 μονάδες. Αυτό ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.
Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση, καθώς και στους υπόλοιπους βουλευτές του νομού Γιώργο Παπαηλιού και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο περιφερειάρχης σημειώνει τα εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πριν λίγες ώρες ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)”, όπου αξιολογήθηκαν κάποιες περιοχές της χώρας μας και ενισχύθηκε η μοριοδότηση των μόνιμων κατοίκων τους κατά 20 μονάδες.
Στο παραπάνω νομοσχέδιο έχουμε να κάνουμε τις παρακάτω παρατηρήσεις, όσον αφορά στη Μεγαλόπολη.
1. Στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου, πριν την ψήφισή του, είχαν αναφερθεί συγκεκριμένες Περιφέρειες και δήμοι.
2. Στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν είχε συμπεριληφθεί η περιοχή της Κοζάνης, αλλά αυτό επιτεύχθηκε μετά την παρέμβαση των βουλευτών, λόγω της ιδιαιτερότητας και αναγκαιότητας της περιοχής της Κοζάνης, δηλαδή τη μεταλιγνιτική εποχή, τις ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής ύφεσης, αλλά και την πανδημία.
3. Στο παραπάνω νομοσχέδιο δεν συμπεριλήφθηκε η περιοχή της Μεγαλόπολης, η οποία αντιμετωπίζει περίπου τα ίδια προβλήματα με την Κοζάνη -και ενδεχομένως πιο αυξημένα- και αυτό σαφώς προκαλεί εντύπωση.
Αξιότιμε κ. υπουργέ,
Θεωρούμε πως λόγοι δικαιοσύνης και ίσης αντιμετώπισης επιβάλλουν την προσθήκη στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου και της περιοχής της Μεγαλόπολης, ώστε οι κάτοικοί της πέρα από την ανασφάλεια, να μην αισθάνονται και αδικημένοι».


NEWSLETTER