Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 21:11

Νίκας: “Η Πελοπόννησος είναι πολύ πίσω από τις δυνατότητές της”

Γράφτηκε από την
Νίκας: “Η Πελοπόννησος είναι πολύ πίσω από τις δυνατότητές της”

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες τις οποίες έχει. Είναι η Περιφέρεια με τις μεγαλύτερες δυνατότητες σε επίπεδο χώρας και είναι πράγματι πάρα πολύ πίσω, και γι’ αυτό ευθυνόμαστε εμείς, όσοι διαχρονικά, εννοώ τα τελευταία 30-40 χρόνια, έχουμε εκπροσωπήσει αυτόν τον τόπο.

Μετά από 5 ΕΣΠΑ δεν έχουμε καν ολοκληρώσει το δικό μας δίκτυο, το οποίο είναι σε άθλια κατάσταση».
Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μιλώντας στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, στον Alpha 98,9.
Μιλώντας για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη ο κ. Νίκας είπε: «Η Μεγαλόπολη έχει τις δυνάμεις εκείνες για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πρόκληση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα και εδώ και στη Δυτική Μακεδονία συνδέεται με την απασχόληση. Ο κόσμος απασχολείτο στη Μεγαλόπολη με την κτηνοτροφία και τη γεωργία. Στη συνέχεια με τη δημιουργία των εργοστασίων τη δεκαετία του ’70 έγιναν όλοι εργάτες ή υπάλληλοι, με εισοδήματα πολύ υψηλά σε σχέση με την ανασφάλεια του αγροτικού εισοδήματος. Το να γυρίσεις όλο αυτόν τον κόσμο σε κάποιες άλλες δουλειές είναι δύσκολο, και προφανώς δεν μπορούν να γυρίσουν στο παρελθόν. Επομένως χρειαζόμαστε μονάδες. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, οι επιδοτήσεις είναι πολύ υψηλές για βιολογικά προϊόντα, για κτηνοτροφικά προϊόντα, για τυροκομεία, για εργοστάσια».
Σε άλλο απόσπασμα ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στο υδατοδρόμιο της λίμνης Τάκα: «Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσουμε με τον “ήλιο και τη θάλασσα”, να αρχίσουμε να μιλάμε για μονοπάτια, για περιβάλλον. Υπάρχουν 10 σημεία εδώ τα οποία θα τα αναδείξουμε. Η λίμνη Τάκα θα γίνει το κεντρικό υδατοδρόμιο στην Πελοπόννησο. Σχηματίζεται ο φάκελος για αδειοδότηση του υδατοδρομίου».


NEWSLETTER