Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:14

Πελοπόννησος: Δικαίωση περιφερειάρχη για προϋπολογισμό - Στο κενό η αμφισβήτηση Τατούλη

Γράφτηκε από τον
Πελοπόννησος: Δικαίωση περιφερειάρχη για προϋπολογισμό - Στο κενό η αμφισβήτηση Τατούλη

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία εγκρίνεται ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δικαιώνει την παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και αφήνει έκθετη τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη που αμφισβήτησε τη νομιμότητα της απόφασης.


Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη του Πέτρου Τατούλη είχε αμφισβητήσει την εγκυρότητα της απόφασης, επειδή την εισήγηση την είχαν ψηφίσει 21 σύμβουλοι και την είχαν καταψηφίσει 28. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο, η εισήγηση εγκρίθηκε γιατί όπως ορίζει ο νόμος, υπερψηφίστηκε η μοναδική πρόταση που κατατέθηκε. Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρόπουλο ο νόμος ορίζει πως στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό έγκυρες είναι μόνο οι ψήφοι για συγκεκριμένη πρόταση. Αντίθετη ερμηνεία έδωσε η σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου που υποστήριζε ότι η εισήγηση καταψηφίστηκε. 
Η Αποκεντρωμένη αναφέρει στην απόφασή της: «Στην παρ. 8 του αρ. 77 του
ν. 4172/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1.α του αρ. 12 του ν. 4623/2019 και ισχύει, η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού διεξάγεται επί της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής και επί των εναλλακτικών προτάσεων των παρατάξεων που τυχόν υποβλήθηκαν. Έγκυρες θεωρούνται οι ψήφοι υπέρ συγκεκριμένης πρότασης, είτε υπέρ της κατατεθείσας από την Οικονομική Επιτροπή είτε υπέρ εναλλακτικών προτάσεων, που κατατίθενται σύμφωνα με την παράγραφο. Οι λευκές ψήφοι δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της πλειοψηφίας».
Υπενθυμίζεται ότι για το 2021 η Περιφέρεια Πελοποννήσου προϋπολογίζει έσοδα 111.381.603,30 ευρώ, έξοδα 170.459.210,51 ευρώ, με το έλλειμμα των 59.077.607,21 ευρώ να καλύπτεται από το ταμειακό υπόλοιπο του περασμένου χρόνου 2020.
Θ.Λ.


NEWSLETTER