Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 21:56

Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: "Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να μετακινούνται με ένα ταξί 4 μαθητές ΑμεΑ"

Γράφτηκε από την
Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου: "Απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να μετακινούνται με ένα ταξί 4 μαθητές ΑμεΑ"

 

Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να μετακινούνται με ένα ταξί 4 μαθητές ΑμεΑ, ενώ γενικότερα λόγω της πανδημίας επιτρέπεται η επιβίβαση μόνο 2 ατόμων. Αυτό αναφέρει σε επιστολή του ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος ζητώντας από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου να ζητήσουν τροποποίηση της ΚΥΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του  κ. Πετράκου:

"Είμαι εξοργισμένος από την αναλγησία και τη γελοιότητα της νομοθεσίας για τη μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ. Μετά από παράπονα και διαμαρτυρίες που δέχτηκα από γονείς παιδιών που είναι μαθητές στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας διαπίστωσα ότι η νομοθεσία της   κυβέρνησης προβλέπει ότι επιτρέπεται να μεταφέρονται μέχρι και 4 μαθητές ΑμεΑ στα Ειδικά Σχολεία με ένα ταξί, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού -τη στιγμή που στα ταξί επιτρέπεται η επιβίβαση και η μεταφορά μόνο ενός ατόμου ή δύο, όταν πρόκειται για παιδί ή ηλικιωμένο που έχει ανάγκη συνοδού!!!

Συγκεκριμένα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020, στην ενότητα 19 «Μεταφορές» αναφέρεται: «Μαθητές που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 4 άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η δυνατότητα του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών». Δηλαδή, κατά τους εγκεφάλους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Μεταφορών, τα παιδιά με αναπηρία που μεταφέρονται με ταξί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό και ο μοναδικός κίνδυνος είναι κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση; Ακόμα, τα παιδιά που μετακινούνται με ταξί στις μη αστικές περιοχές δεν κολλάνε κορονοϊό; Τέλος, 4 παιδιά σε ένα ταξί δεν είναι παράβαση για τους εγκεφάλους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Μεταφορών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας;

Επειδή το ανωτέρω εδάφιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 4899/Β/6-11- 2020 είναι επιεικώς απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και γελοίο και επειδή την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών την έχει η Οικονομική Επιτροπή, σας ζητούμε:

1. Να σταματήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από αύριο να εφαρμόζεται με τυπολατρία το ανωτέρω γελοίο και ανεπίτρεπτο ΦΕΚ, εξάλλου έχει η Οικονομική Επιτροπή τέτοιο δικαίωμα αφού ορίζει «μέχρι και 4 άτομα» και όχι «4 άτομα».

2. Να πάρει απόφαση στην αυριανή συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή και να ζητήσει την τροποποίηση του ανωτέρω απαράδεκτου εδαφίου του ΦΕΚ.

Απευθύνομαι σε σας κ. πρόεδρε και στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και σας ζητώ να εντάξετε το θέμα αυτό προ ημερησίας ως κατεπείγον στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής".


NEWSLETTER