Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 08:20

Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου: Ψάχνει λύση για τη μετακίνηση μαθητών ΑμεΑ με ταξί

Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου: Ψάχνει λύση για τη μετακίνηση μαθητών ΑμεΑ με ταξί

Η μετακίνηση 4 μαθητών ΑμεΑ με ένα δρομολόγιο ταξί εν μέσω πανδημίας θα συζητηθεί σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου, με στόχο να τροποποιηθούν τα δρομολόγια ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός όλων των άλλων σήμερα παραβιάζεται και ο ΚΟΚ, καθώς απαγορεύεται να ταξιδεύει παιδί στη θέση του συνοδηγού.
Το θέμα ανέδειξε με επιστολή του στην Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος. Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής τόσο ο πρόεδρος του Σώματος Χρήστος Λαμπρόπουλος όσο και η εκπρόσωπος της «Νέας Πελοποννήσου» Ντίνα Νικολάκου τόνισαν ότι είναι ανεπίτρεπτη η μεταφορά 4 μαθητών με ένα δρομολόγιο ταξί. Όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν να γίνει έλεγχος των δρομολογίων, ώστε να τροποποιηθούν με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Οικονομική Επιτροπή θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχέδιο ψηφίσματος που θα ζητεί την αλλαγή του νόμου για τη μετακίνηση των ΑμεΑ μαθητών, ή αν το θέμα θα συζητηθεί μετά από πρόταση του κ. Πετράκου.
Θ.Λ.