Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 14:49

Νίκας με Βορίδη για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση

Γράφτηκε από την
Νίκας με Βορίδη για αλλαγές στην αυτοδιοίκηση

Οι μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν τη μακρά συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΕΝΠΕ Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: «Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα- έθεσε στον υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα δυσλειτουργίας που το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο προκαλεί στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο Περιφερειακό τους Συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.
Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, σημείωσε ο Π. Νίκας, έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν.
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό το ζήτημα της επιπλέον μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης -όσον αφορά τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ-, για το οποίο ο Μ. Βορίδης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Π. Νίκα ότι θα γίνει πράξη».
Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και την Πέμπτη 4 του μήνα, στη 1.30 το μεσημέρι, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό.


NEWSLETTER