Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 08:32

Βρήκε τους πόρους για τους τσιγγάνους ο Τατούλης

Γράφτηκε από την

Οι πόροι για την ενσωμάτωση των τσιγγάνων στην ελληνική κοινωνία βρέθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Αυτό ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την προχθεσινή συνάντηση εργασίας υπό τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Μάριο Καμχή και τους συνεργάτες του, το μέλος της Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέκο Τσολάκη και τη γ.γ. Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας Κατερίνα Γιάντσου.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων για την ενσωμάτωση των τσιγγάνων και η κατάρτιση ολοκληρωμένης πολιτικής ενσωμάτωσης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τους πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020. 

Ο κ. Τατούλης μίλησε για προσέγγιση απολύτως καθαρή από την πλευρά του, κάνοντας λόγο για «καθαρές πολιτικές ενσωμάτωσης των ρομά, που αποτελούν ισότιμους Ελληνες πολίτες, και καθαρή στάση απέναντι σε οποιαδήποτε λογική συνέχισης της γκετοποίησης». Κι έθεσε ως απαραίτητη συνθήκη την προάσπιση της νομιμότητας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μεταξύ των πρώτων κινήσεων που θα γίνουν, είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η δημιουργία συμβουλευτικού κέντρου, η ένταξη σε προγράμματα άνεργων ρομά, ενώ θα πρέπει να γίνουν προγράμματα για τη στέγαση των ρομά εντός των τοπικών κοινωνιών».