Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 08:46

Χρονοδιάγραμμα για εργοτάξια ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Γράφτηκε από την
Χρονοδιάγραμμα για εργοτάξια ΣΔΙΤ απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

 

Η εκκίνηση των πέντε εργοταξίων του έργου ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψης, στην οποία μετείχαν ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ, του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και της χρηματοδότριας του έργου τράπεζας Αlpha Βank.

Στη σύσκεψη αυτή έγινε γνωστό ότι μέσα σε πέντε ημέρες -στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενδεχομένως- η Περιφέρεια θα έχει στα χέρια της το πρόγραμμα κατασκευής των 3 μονάδων επεξεργασίας και των 2 σταθμών μεταφόρτωσης, η παράδοση των οποίων αναμένεται σε 24 μήνες.

Οπως δήλωσε ο Π. Νίκας, την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται σύσκεψη του ίδιου και στελεχών της Περιφέρειας με στελέχη της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου (εταιρείας του Ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή), προκειμένου να συζητηθεί η δυνατότητα του αναδόχου να υποδεχθεί νωρίτερα -δηλαδή πριν το συμπεφωνημένο δεκάμηνο διάστημα- σύμμικτα απορρίμματα από συγκεκριμένους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου που βρίσκονται ήδη σε οριακό επίπεδο.

Εξ άλλου, έγινε γνωστό κατά τη σύσκεψη ότι ήδη έχουν οριστεί ο ανεξάρτητος ελεγκτής, ο ανεξάρτητος μηχανικός, ο διευθυντής κατασκευής έργου, ο διευθυντής των ενεργειακών -οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία ήδη από τα αντίστοιχα έργα στην Κοζάνη και στα Γιάννενα-, όπως επίσης και τα πρόσωπα που θα μετέχουν από πλευράς Περιφέρειας στη συντονισμένη προσπάθεια υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου το συντομότερο δυνατό.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς και Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Αντώνης Ψαράκης προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου, καθώς επίσης και τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας, εκ μέρους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το στέλεχος της εταιρείας Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, ενώ συμμετείχε επίσης και ο Δαμιανός Μπούρκας, τ. γενικός γραμματέας ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων).


NEWSLETTER