Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 13:47

Νίκας με δήμαρχο Οιχαλίας για έργα στην περιοχή

Γράφτηκε από την
Νίκας με δήμαρχο Οιχαλίας για έργα στην περιοχή

Να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης στον Μελιγαλά, μέσω προγραμματικής σύμβασης, συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, σε συνάντησή τους στην Τρίπολη, στο γραφείο του περιφερειάρχη, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Κώστας Δημητρακόπουλος, Ηλίας Ντονάς και η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Σίσσυ Λάρδα.
Η συνάντηση, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του Δήμου Οιχαλίας, αλλά και έργα - παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν και ειδικότερα για τη συνέχιση της ανάπλασης του “πετάλου” του Μελιγαλά. Συμφωνήθηκε ότι θα ξεκινήσουν ενέργειες άμεσα για να συναφθεί προγραμματική σύμβαση, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με την Περιφέρεια και τη συμμετοχή του δήμου με 30.000 ευρώ, με κοινή επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου και Περιφέρειας, ώστε να συνεχιστεί το έργο της ανάπλασης από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως την 7η επαρχιακή οδό που έχει τώρα σταματήσει, λόγω της ολοκλήρωσης του προϋπολογισμού του προηγούμενου έργου.
Με βάση την ίδια ενημέρωση, έχουν δρομολογηθεί και τα ακόλουθα έργα: Η ανάπλαση των πηγών Κουμπέ στην Κοινότητα Κάτω Μέλπειας, η κατασκευή ταρτάν και ο ηλεκτροφωτισμός του Δημοτικού Σταδίου Μελιγαλά, παρεμβάσεις όπου απαιτούνται στην 7η επαρχιακή οδό για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων και ειδικότερα για την πρόσβαση προς τον ναό του Επικούριου Απόλλωνα που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί, λόγω της σημαντικότητας του παγκόσμιου αυτού μνημείου. Συζητήθηκαν και η προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση πλατείας της Κοινότητας Σκάλας, οι διαδικασίες για τον παλιό αναδασμό στο Δώριο και για τη νέα πρόταση αναδασμού αυτής της δημοτικής αρχής.
Επίσης, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι θα γίνει ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Κοινότητα Πολίχνης και παρεμβάσεις στον ναό Αγίων Θεοδώρων στην Κοινότητα Κατσαρού.
Η δήμαρχος Οιχαλίας παρατήρησε ότι υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και όλους τους αντιπεριφερειάρχες.


NEWSLETTER