Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 09:23

Καταγγελία Νίκα στον εισαγγελέα για καταπατήσεις αιγιαλού στη Μαντίνεια

Γράφτηκε από την

 

 

Με ερωτήσεις στην Εισαγγελία και στην Πολεοδομία Καλαμάτας για ζητήματα καταπατήσεων του αιγιαλού και ελεύθερης πρόσβασης στη θάλασσα, απάντησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο εξώδικο κατοίκων και επιχειρηματιών της Μικρής Μαντίνειας.

Το εξώδικο επεσήμαινε τους κινδύνους από τη διάβρωση της ακτής μεταξύ “Messinian Bay” και “Λιακέα”. Ο κ. Νίκας στέλνοντας ερωτήματα στην Εισαγγελία και την Πολεοδομία υπαινίσσεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές παραβάσεις του νόμου και ουσιαστικά ζητεί από τις υπηρεσίες να τις τεκμηριώσουν.

Αναλυτικά το έγγραφο που έστειλε ο κ. Νίκας στην Εισαγγελία και την Πολεοδομία: "Σε συνέχεια των σχετικών δημοσιευμάτων που αφορούν εξώδικο ιδιοκτητών από τη Μ. Μαντίνεια για τη διάβρωση των ακτών, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:

  1. Αν υπάρχουν ζητήματα καταπατήσεων με τον αιγιαλό στη συγκεκριμένη περιοχή της Τ.Κ. Μ. Μαντίνειας.
  2. Αν έχουν εκδοθεί νομίμως οικοδομικές άδειες στις ιδιοκτησίες στην υπό εξέταση περιοχή. Αν όχι, να μας γνωρίσετε αν έχουν νομιμοποιηθεί ή έχει κινηθεί διαδικασία νομιμοποίησης κατασκευών.
  3. Αν έχει διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών προς τη θάλασσα, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 1337/83 δεδομένου των εμπειριών μας από το Μάτι Αττικής.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Μεσσηνίας στην οποία κοινοποιείται το παρόν, να προχωρήσει άμεσα σε αυτοψία του χώρου και να μας ενημερώσει υποβάλλοντας σχετικό φάκελο".