Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021 09:16

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο: Οδικά έργα 15 εκ. ευρώ υλοποιούνται στη Μεσσηνία (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Έργα βελτίωσης, συντήρησης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 15 εκατ. ευρώ, υλοποιεί στη Μεσσηνία η Περιφέρεια Πελοποννήσου – ενώ βρίσκονται είτε προς υπογραφή σύμβασης είτε σε διαδικασία δημοπράτησης έργα συνολικού προϋπολογισμού 15,5 εκατ. εύρω.

Αυτό δήλωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα έργα που υλοποιούνται, λέγοντας μεταξύ άλλων:

“Στην 82η εθνική οδό, στο τμήμα Μεσσήνη - Ριζόμυλος - Πύλος και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ριζόμυλου, ολοκληρώθηκαν αυτές τις ημέρες οι ασφαλτοστρώσεις με αντιολισθηρή στρώση. Απομένει η διαγράμμιση εντός του Ριζόμυλου, σε τμήμα προς Πεταλίδι, προς Καζάρμα και προς Δάρα, βελτιώνοντας σημαντικά ένα κομβικό σημείο του οδικού δικτύου, με πολλά προβλήματα από το παρελθόν.

Στον ίδιο άξονα έχει γίνει ανάλογη παρέμβαση στο τμήμα Ανάληψη - Βελίκα και στο Ριζόμυλο προς Καζάρμα. Το ίδιο έργο σήμερα ξεκίνησε τις προκαταρκτικές εργασίες, αποξίλωση ασφαλτοτάπητα, για την ασφαλτόστρωση, κατά θέσεις μήκους 2 χλμ., του τμήματος της εθνικής οδού Τσακώνα - Καλό Νερό, από την παρέμβαση που έχει ήδη υλοποιηθεί στην διασταύρωση του Λουτρού έως το Ζευγολατιό.

Στην 9η εθνική οδό, στο τμήμα Κυπαρισσία - Φιλιατρά, επίσης ένα δίκτυο με πολλά προβλήματα, ολοκληρώθηκε η διαχείριση των ομβρίων στην περιοχή της Τερψιθέας, αλλά και η αποκατάσταση της κλίσης των στροφών λίγο πριν την είσοδο των Φιλιατρών, καθώς και το έργο διευθέτησης των ομβρίων στην εν λόγω θέση.

Στο επαρχιακό δίκτυο υλοποιούνται αντίστοιχες παρεμβάσεις, με πρόσφατες τις ενέργειες για την αποκατάσταση της γέφυρας στην περιοχή των Χράνων, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας, στην 9η επαρχιακή. Επιπλέον έργα βελτίωσης ολοκληρώθηκαν σχεδόν στο τμήμα της 4ης επαρχιακής Θουρία - Πολιανή αλλά και στην 3η επαρχιακή Θουρία - Αριστομένης - Χώρα, με παρεμβάσεις ρύθμισης της απορροής των ομβρίων, βελτίωσης του ασφαλτοτάπητα και αναβάθμισης της σήμανσης.

Αντίστοιχο έργο βελτίωσης υλοποιείται και στην 12η επαρχιακή Αγιος Ανδρέας - Λογγά - Πύλος, στην 19η Κυπαρισσία – Περδικονέρι - Χριστιάνοι και στην 1η επαρχιακή Καλαμάτα - Κάμπος - Καρδαμύλη - Αγιος Νίκωνας.

Τέλος, από τις εργολαβίες που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική τους διαδικασία, αναμένονται σημαντικές παρεμβάσεις στην 82η εθνική οδό, που ήδη υλοποιούνται τώρα άλλες εργολαβίες, αλλά και στην εθνική οδό από Καλαμάτα, Τσακώνα, Καλό Νερό, Κυπαρισσία".