Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 16:27

Μεσσηνία: Αναστασόπουλος για εργασίες στο δίκτυο ΓΟΕΒ

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Αναστασόπουλος για εργασίες στο δίκτυο ΓΟΕΒ

Τις εργασίες στο δίκτυο του ΓΟΕΒ και τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με μηχανήματα της Περιφέρειας περιέγραψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.


Για το δίκτυο του ΓΟΕΒ ο κ. Αναστασόπουλος είπε:
"Βρίσκεται σε εξέλιξη μικρή εργολαβία, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, για επεμβάσεις σε επιλεγμένες από τον ΓΟΕΒ θέσεις, που διευκολύνουν τις πρώιμες καλλιέργειες. Το έργο αυτό παρεμβαίνει αυτή την περίοδο στις αποστραγγιστικές τάφρους της κάτω ζώνης του ΓΟΕΒ με εργασίες καθαρισμού στην τάφρο 10Τ (περιοχή Μπούκας) και στην 2Τ (τάφρος Μάλτα).
Οι παραπάνω εργασίες ξεκίνησαν από τη θάλασσα και ολοκληρώνονται στις περιοχές Μαυροματίου και Πιπερίτσας, ενώ προγραμματίζονται αντίστοιχες επεμβάσεις στις περιοχές Μακαρία, Άρις και Μικρομάνη. Το έργο, κατά την υλοποίησή του, ενισχύεται και με την απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής από τα μηχανήματα της ΠΕ Μεσσηνίας αλλά και με φορτηγά του Δήμου Μεσσήνης.
Ένα σημαντικό έργο για το ΓΟΕΒ, ποσού 1.200.000 ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του, που βρίσκεται στο στάδιο αποσφράγισης των προσφορών. Κυρίως αφορά την αναβάθμιση αρδευτικού, αποστραγγιστικού και οδικού δικτύου. Το έργο κρίνεται πολύ σημαντικό, διότι περιλαμβάνει ένα σύνολο εργασιών για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας του δικτύου, μέσω επισκευής διωρύγων, καναλέτων καθώς και καθαρισμούς αλλά και βελτιώσεις του αγροτικού οδικού δικτύου του ΓΟΕΒ.
Σημαντικό επίσης έργο για το ΓΟΕΒ αποτελεί και ο καθαρισμός του ποταμού Παμίσου και του Άρι, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, για το οποίο εξελίσσεται η διαγωνιστική του διαδικασία, η δε υλοποίησή του θα συμβάλει τα μέγιστα στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του ΓΟΕΒ.
Ο προγραμματισμός της ΠΕ Μεσσηνίας περιλαμβάνει ακόμα την επισκευή-αναβάθμιση των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ, με ποσό 150.000 ευρώ, ενώ αντίστοιχη δαπάνη ποσού 120.000 ευρώ έχει προγραμματιστεί και για τις γεωτρήσεις των Φιλιατρών”.
Για τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε:
"Σε εξέλιξη βρίσκονται, από τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας, οι καθαρισμοί των αποστραγγιστικών τάφρων και των αρδευτικών διωρύγων του ΓΟΕΒ Παμίσου καθώς και η απομάκρυνση των προϊόντων καθαρισμού για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του ΓΟΕΒ. Αυτή την περίοδο οι εργασίες γίνονται στην περιοχή της Μακαρίας.
Τα συνεργεία μας παρεμβαίνουν και στο έργο καθαρισμών στο επαρχιακό και εθνικό μας δίκτυο, συγκεκριμένη παρέμβαση έγινε πρόσφατα με εργασίες άρσης καταπτώσεων στο δρόμο Πλατάνια – Νέδα.Στόχο των παραπάνω παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας αλλά και στον ΓΟΕΒ αποτελεί η αναβάθμιση - βελτίωση της οδικής ασφάλειας, η εξυπηρέτηση των μεταφορών, η ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά και η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας”.


NEWSLETTER