Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 23:11

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η μεταφορά των ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από την
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η μεταφορά των ΑΜΕΑ

 

Αύριο Παρασκευή σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 3.30 μετά το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, συζητείται ξανά το θέμα της μετακίνησης των μαθητών ΑΜΕΑ στην Περιφέρεια, μετά από αίτημα 31 συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι “Η άρνηση του περιφερειάρχη να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ”, με εισηγητές τον σύμβουλο - επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάση Πετράκο και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Στην εισήγησή του ο Θαν. Πετράκος προτείνει: “Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να αποφασίσει: α) Θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την άρνηση του περιφερειάρχη να μην εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ και γι’ αυτό τον καταγγέλλει. β) Καλεί τον κ. περιφερειάρχη: Εντέλλεσθε κ. περιφερειάρχη να εφαρμόσετε από τη Δευτέρα 8/3/2021 την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ και καλούμε την Οικονομική Επιτροπή να συνεδριάσει κατεπειγόντως, ώστε να μισθωθούν τα επιπλέον ταξί για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ. γ) Με δεδομένο ότι για τις 3 Περιφερειακές Ενότητες (Αρκαδία, Κορινθία Λακωνία), οι απαντήσεις των υπηρεσιών είναι απολύτως σαφείς και προκύπτει ότι πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 14 ή 15 ταξί (συγκεκριμένα +3, +2,  +9 ή +10 ταξί αντιστοίχως), για τη Μεσσηνία η απάντηση είναι ασαφής. Σαφής είναι μόνο στο πόσα ταξί είναι με 4 μαθητές, απ’ όπου προκύπτει ότι πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 11 ταξί. Δεν είναι καθόλου σαφής πόσα ταξί μεταφέρουν 3 μαθητές, διότι η έκθεση «τσουβαλιάζει» όλους τους υπόλοιπους μαθητές, λέγοντας  ότι υπάρχουν 49 ταξί που μεταφέρουν από 1-3 μαθητές, χωρίς να αναφέρει πόσα ταξί μεταφέρουν 3 παιδιά. Ομοίως στην Αργολίδα δεν είναι απολύτως σαφής η εικόνα ούτε για πόσα ταξί μεταφέρουν 3 και 4 μαθητές. Για το λόγο αυτό το ΠεΣυΠ καλεί και την Αργολίδα και τη Μεσσηνία να στείλουν απολύτως σαφή έκθεση για το πόσοι μαθητές ΑΜΕΑ είναι ανά 3 ή 4 σε 1 ταξί, για να υπάρξει η συνολική εικόνα πόσα επιπλέον ταξί πρέπει να μισθωθούν”.


NEWSLETTER