Κυριακή, 03 Μαρτίου 2013 07:46

Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας: "Τρέχει" ο Αγγελάκας τη μεταβίβαση στο δήμο

Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας: "Τρέχει" ο Αγγελάκας τη μεταβίβαση στο δήμο

 

Διαδικασίες για τη γρήγορη μεταβίβαση του Λιμενικού Ταμείου στο Δήμο Καλαμάτας φαίνεται να προωθεί ο γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας. Με προχθεσινό του έγγραφο προς το Λιμενικό Ταμείο ζητεί από τον πρόεδρο να του αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Λιμενικής Επιτροπής, που έγινε προχθές, την ίδια μέρα.

 

Ζητεί, επίσης, ενόψει της διαδικασίας μεταβίβασης, «να μην προβείτε σε καμία απόφαση ή ενέργεια που θα δεσμεύσει τη νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου» και τον καλεί «να αναβάλετε τις διαδικασίες υλοποίησης τυχόν αποφάσεών σας που εκκρεμούν (διαγωνισμοί, προκηρύξεις, μελέτες, νομικές ενέργειες, αναθέσεις, χαρακτηρισμοί παραλιών, αδειοδοτήσεις κ.λπ.) και δεν είναι απολύτως απαραίτητες».

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προχθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής αναβλήθηκε η μεταβίβαση στο δήμο, καθώς η πλειοψηφία των μελών ζήτησε να αναζητηθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων (Τελωνείο, Λιμεναρχείο κ.λπ.), που θεωρούνταν ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου, ενώ εκφράστηκε η άποψη ότι αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.