Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 11:55

Οι εκτιμήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις ζημιές από το χαλάζι στην Τριφυλία (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Οι εκτιμήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις ζημιές από το χαλάζι στην Τριφυλία (βίντεο)

 

Καλλιεργούμενες εκτάσεις 12.000 στρεμμάτων υπέστησαν ζημιές από χαλαζόπτωση που έπληξε χθες τα ξημερώματα την Τριφυλία. 

Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που οριοθετεί τη ζώνη των ζημιών δυτικά του δρόμου Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι - Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης στην περιοχή Πηγάδια.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, με το συντονισμό του διευθυντή Αντώνη Παρασκευόπουλου, από το πρωί διενήργησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν αρχικά τις ζημιές. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ οι καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού ξεπερνούν σε ζημιά τα 500 στρέμματα. Θα εκδοθούν άμεσα οδηγίες από τη ΔΑΟΚ προς τους καλλιεργητές για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν, ενώ η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα αποσταλεί στον ΕΛΓΑ.
Ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τις υπηρεσίες και είχε άμεση ενημέρωση για την πορεία της καταγραφής των ζημιών, δηλώνοντας ότι θα γίνουν όλες ο απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις. Για το σκοπό αυτό επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Ηλιόπουλο, ο οποίος είχε επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή και διαβεβαίωσε ότι η διεκπεραίωση των αιτημάτων αποζημίωσης θα είναι άμεση".


NEWSLETTER