Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 14:33

Περιφερειακό Συμβούλιο: Συνεδριάσεις με rapid test ζητεί η Μπούζα

Γράφτηκε από την
Περιφερειακό Συμβούλιο: Συνεδριάσεις με rapid test ζητεί η Μπούζα

 

"Να επανέλθει η δημοκρατικότητα στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου" ζητεί με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Σώματος Μανώλη Σκαντζό η σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Προτείνει να σταματήσουν οι τηλεσυνεδριάσεις και πριν τις κανονικές συνεδριάσεις του Σώματος να γίνεται rapid test στους συμβούλους για τυχόν ανίχνευση κρουσμάτων. Αναλυτικά η επιστολή της κ. Μπούζα:

«Μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα αποτελεί μια ακόμη "μαύρη" σελίδα στην ιστορία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στη διάρκεια της θητείας σας ως προέδρου, όπου καταστρατηγήθηκε κάθε  έννοια δημοκρατικής λειτουργίας, έξω από κανονισμούς και διατάξεις, με απαγορεύσεις σε περιφερειακούς συμβούλους τοποθετήσεων, κλεισίματος επιλεκτικά των μικροφώνων κ.λπ., παρακαλώ όπως επανέλθει η ομαλότητα στις συνεδριάσεις και ο κάθε ένας από τους συμμετέχοντες παραμείνει στο ρόλο που ορίζει ρητά ο Κανονισμός Λειτουργίας.

Οι προτροπές - καθοδηγήσεις - εντολές του κ. περιφερειάρχη προς εσάς με τη θεσμική σας θέση είναι αντιδεοντολογικές, ενώ πρέπει να περιορίζονται μόνο στα μέλη της παράταξής του -όσο αυτά τις αποδέχονται- ενώ τα σχετικά ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον τρόπο συζήτησης των θεμάτων, την ώρα λήξης, τα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης που θα συζητηθούν, το αλαλούμ με τις επερωτήσεις που... αποκρύπτονται τεχνηέντως από την ημερήσια διάταξη, τις ψηφοφορίες με τις παρουσίες-απουσίες που σας βολεύουν κ.λπ., αποφασίζει με σχετική ψηφοφορία μόνο το Σώμα και όχι ο κ. περιφερειάρχης, ενώ την ευθύνη την έχει συνολικά το Προεδρείο.

Ο κ. περιφερειάρχης έχει άλλον διακριτό ρόλο στον οποίο οφείλει να παραμείνει. Πάντα η υπέρμετρη αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος στα δημόσια πράγματα. Ενώ βλέπουμε επιλεκτικές πολυπληθείς συναθροίσεις στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας, έχει «εξοστρακιστεί» κάθε άλλη παρουσία μη αρεστή στον κ. περιφερειάρχη, ενώ αντίθετα το Περιφερειακό Συμβούλιο ελέω Covid παραμένει στη λογική των τηλεδιασκέψεων με την επιλογή της αντιδημοκρατικότητας και της ξεδιπλούμενης αυταρχικότητας στη λειτουργία του.

Προκειμένου να σταματήσει η διολίσθηση του θεσμού στην αντιδημοκρατικότητα και την απαξίωση, και να επανέλθει στη δημοκρατική λειτουργία του το Περιφερειακό Συμβούλιο, προτείνω μετά την επιλογή προμήθειας σε όλον το ελληνικό πληθυσμό self rapid test, για ανίχνευση των κρουσμάτων Covid-19, να συνεδριάζει πλέον διά ζώσης, με την υποχρέωση χρήσης self rapid test, πριν την είσοδο στην αίθουσα συνεδρίασης, όλων των μελών του και τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα που ορίζει ρητά ο ΕΟΔΥ».


NEWSLETTER