Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 11:29

Γόντικας για φυσικό αέριο

Γόντικας για φυσικό αέριο

Για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδίων και συμφερόντων στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα του φυσικού αερίου, από την κυβέρνηση, τη νυν και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής, κάνει λόγο η “Λαϊκή Συσπείρωση” στην Περιφέρεια.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “Βλάσης και Τατούλης την περασμένη Παρασκευή χτύπησαν από κοινού και συντονισμένα. Ο κ. Βλάσης με συνέντευξή του σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι και ο κ. Τατούλης με συνάντηση με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο. Απαίτησαν και οι δύο να δοθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές (δίκτυα κ.λπ.), ώστε να ξεκινήσουν σε Κόρινθο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη τα έργα σύνδεσης με φυσικό αέριο. Νοιάζονται με λεφτά των εργαζόμενων του λαού να φτιαχτούν οι υποδομές, τα δίκτυα για να κερδοσκοπεί ο επιχειρηματίας. Οσο περισσότερο προχωρά η απελευθέρωση της ενέργειας, τόσο θα περιορίζεται η πρόσβαση του λαού σε φθηνή και επαρκή ενέργεια”.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι “είναι ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να δουν ότι όσο οι δυνάμεις και τα πρόσωπα σφάζονται και σκοτώνονται για το ποιος θα έχει το τιμόνι στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο ομονοούν, όταν είναι να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα” και καταλήγει: “Στον αντίποδα της στρατηγικής εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο της ενέργειας βρίσκεται η πρόταση διεξόδου που συμφέρει τους εργαζόμενους και το λαό, για έναν δρόμο ανάπτυξης όπου οι πηγές ενέργειας, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, τα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία, θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, ώστε να λειτουργούν με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες”.