Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 19:13

Αυτοψία Χρονά στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθούπολης

Γράφτηκε από την

Αυτοψία στο έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης πραγματοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Υγείας, Αγγελος Χρονάς.

Ο κ. Χρονάς είδε από κοντά την εξέλιξη των εργασιών και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο ως γνωστόν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα” 2014-2020, είναι προϋπολογισμού 5.388.580,64 ευρώ και η σύμβαση για την έναρξη των εργασιών υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στις 2 Δεκεμβρίου.
Οι εργασίες, που εκτελούνται κανονικά και με ταχείς ρυθμούς, προβλέπουν την αποκατάσταση των ζημιών του αλιευτικού καταφυγίου (προσήνεμος και υπήνεμος μόλος-χερσαία ζώνη), που προήλθαν από άσχημα καιρικά φαινόμενα, καθώς και εκβάθυνση της λιμενολεκάνης.
Ο κ. Χρονάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και σημείωσε πως “πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, τόσο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με την αλιεία στην περιοχή, όσο και για την αξιοποίησή του για τουριστικούς λόγους, αφού η Μαραθούπολη είναι μία από τις ιδιαίτερες περιοχές της Μεσσηνίας από άποψη τουριστική και κάθε έργο μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της”.