Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 21:54

Συνάντηση για την απογραφή γεωργικού και κτηνοτροφικού τομέα

Γράφτηκε από την

Συνάντηση εργασίας για την απογραφή του γεωργικού και του κτηνοτροφικού τομέα είχαν σήμερα στο Διοικητήριο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και η υπεύθυνη της Στατιστικής Υπηρεσίας Γεωργία Ξυπολίτου.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας: "Συζήτησαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος, το οποίο θα υλοποιηθεί με την εποπτεία και ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Η απογραφή γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων διενεργείται κάθε δέκα χρόνια, αφορά το σύνολο της επικράτειας και προβλέπεται να ολοκληρωθεί 22 Ιουνίου, η δε συλλογή των δεδομένων θα γίνει μέσω ερωτηματολογίου. Η ΠΕ Μεσσηνίας θα συμβάλει στο όλο εγχείρημα με υπαλλήλους για τη στελέχωση της Περιφερειακής Ομάδας Εργασίας (ΠΟΕ), αλλά και με την παραχώρηση του αμφιθεάτρου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» για τη διενέργεια της συλλογής των στοιχείων από τους απογραφόμενους. Η όλη διαδικασία έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του κορονοϊου (Covid-19).
Ο αντιπεριφρειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει το πρόγραμμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σημείωσε τη σπουδαιότητα της απογραφής λόγω της αναφοράς της στον πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα ζήτησε από τους ιδιοκτήτες αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων να ανταποκριθούν με προθυμία και ειλικρίνεια, ώστε η συγκέντρωση των πρωτογενών δεδομένων να οδηγήσει στην επιτυχία της απογραφής".