Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 18:54

Στην ημερίδα της ΕΝΠΕ για τον κορονοϊό ο Χρονάς

Γράφτηκε από την

Κοινός τόπος και πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων στη διαδικτυακή ημερίδα των 13 Επιτροπών Καταγραφής Θεμάτων Υγείας της ΕΝΠΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, είναι πως η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο φως την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Στη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας, στην οποία συμμετείχαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Υγείας Άγγελος Χρονάς, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο αναπληρωτής διευθυντής Σωτήρης Καμαρινόπουλος, έγινε αναφορά σε διάφορα θέματα που παρουσιάστηκαν με την πανδημία και έγιναν και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα σταλούν στην κυβέρνηση.
Ο κ. Χρονάς μετά την πραγματοποίηση της διαδικτυακής ημερίδας δήλωσε: «Είναι σημαντικό που συστάθηκε η Επιτροπή Καταγραφής Θεμάτων Υγείας και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και είναι πολύ σημαντικότερο το γεγονός πως υπάρχει συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων με όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αφού μέσα από το διάλογο μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να δοθεί η ευκαιρία να αλλάξουμε κάποια πράγματα τα οποία, όπως αποδείχθηκαν, με την πανδημία είναι δυσλειτουργικά». Και συνέχισε: «Οι περιφέρειες είναι σημαντικοί πυλώνες για τη στήριξη του τομέα υγείας και η Περιφέρειά μας έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά για στήριξη του ΕΣΥ καθώς και άλλων φορέων την περίοδο του κορονοϊού. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να της δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και φυσικά πόροι, ώστε να διαχειριστεί θέματα υγείας και κυρίως ζητήματα που άπτονται της πρόληψης και της δημόσιας υγείας».