Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 08:51

«Παράδειγμα προς αποφυγήν ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι» - Ψάχνει λύση κεντρικά ο Νίκας

Γράφτηκε από την
«Παράδειγμα προς αποφυγήν ο δρόμος Τζάνε - Καλαμάκι» - Ψάχνει λύση κεντρικά ο Νίκας

 

"Παράδειγμα προς αποφυγήν" χαρακτηρίζει το έργο κατασκευής του δρόμου Τζάνε - Καλαμάκι ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας ότι αποτελεί “χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών σε συνδυασμό με κακή μελέτη, καθώς 9 χιλιόμετρα κοντεύουν να στοιχίσουν περί τα 40 εκ. ευρώ”.

Για τη συνέχεια του έργου μετά την πρόσφατη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), το οποίο ενέκρινε την πλέον δαπανηρή από τις εναλλακτικές λύσεις που εξέτασε, ο κ. Νίκα δήλωσε: “Καθώς οι πιστώσεις που διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ δεν επαρκούν, θα αγωνιστώ σε κάθε περίπτωση για την ολοκλήρωση του έργου με πόρους προφανώς εθνικούς, χωρίς δυστυχώς να είναι βέβαιο ότι θα εξευρεθούν τόσα χρήματα. Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου προετοιμάζεται, από νομικούς και μηχανικούς, αίτηση θεραπείας προς το ΚΑΣ. Το Συμβούλιο θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν στην διάθεση της Περιφέρειας οι πόροι για να υλοποιηθεί το εν λόγω έργο σύμφωνα με την απόφασή του”. Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε παράλληλα:

“Δεν είναι κατανοητό πώς μπορεί το ΚΑΣ να μεταβάλλει τις απόψεις του, δεδομένου ότι το οδικό έργο υλοποιούνταν στο πλαίσιο απόφασης που το ίδιο όργανο είχε λάβει το 2015. Πλέον ο αγώνας μου είναι να εξευρεθεί χρηματοδότηση προκειμένου το εν λόγω τμήμα να ολοκληρωθεί ως εθνικό έργο”.

Σύμφωνα με τον κ. Νίκα, το τμήμα από τον ποταμό Τζάνε μέχρι το Πεταλίδι και από το Πεταλίδι μέχρι το Καλαμάκι ολοκληρώνονται μέχρι τις αρχές του φετινού καλοκαιριού.


NEWSLETTER