Πέμπτη, 20 Μαϊος 2021 21:18

Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

Γράφτηκε από την
Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ζητεί η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου”

 

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας ζητούν οι σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναλυτικά η πρόταση των δύο συμβουλών: "Είναι γνωστό ότι σε λίγες ημέρες (1 Ιουνίου 2021) θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή των φορέων της Μεσσηνίας για την προστασία του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την κατάργηση της ρύθμισης Αποστόλου - Αντώνογλου.

Με δεδομένα ότι:

1. Έχει αποκαλυφθεί εδώ και δύο μήνες ότι το πουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΠΕΜΕΤΕ έχουν ιδιαίτερες «σχέσεις» διαπλοκής.

2. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δηλώσει ότι θα παρασταθεί στο ΣτΕ ως αντίδικος των φορέων της Μεσσηνίας.

3. Η απόφαση για να δημιουργηθεί επιτροπή η οποία να προχωρήσει το σκέλος της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για επέκταση του ΠΟΠ σε Λακωνία, Κυνουρία και νότια Ηλεία δεν έχει προχωρήσει, αφού δεν έχει συγκροτηθεί μέχρι σήμερα η επιτροπή.

4. Καμία ενημέρωση δεν έχουμε ως περιφερειακοί σύμβουλοι και ως παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αν έχετε κάνει ενέργειες και τι ενέργειες έχετε κάνει σε υψηλό κυβερνητικό επίπεδο ώστε η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο α) να μην παρασταθεί ως αντίδικος στο ΣτΕ των φορέων της Μεσσηνίας, β) επίσης δεν έχουμε καμία ενημέρωση αν έχετε ζητήσει να καταργηθεί με πολιτική απόφαση η ρύθμιση Αποστόλου - Αντώνογλου και τι απάντηση έχετε λάβει απ’ την κυβέρνηση.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να συνεδριάσει το ΠεΣυΠ την προσεχή εβδομάδα ώστε να ενημερωθεί για το ποιες ενέργειες έχει κάνει η περιφερειακή αρχή ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας, αλλά και για να αποφασίσουμε το τι ενέργειες θα κάνουμε τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες πριν την εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ την 1η Ιουνίου 2021. Καλούμε τον περιφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή αλλά και όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου (πλην Χρυσής Αυγής) να συμφωνήσουν για την πρότασή μας".


NEWSLETTER