Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013 08:42

Συνέντευξη Τατούλη στη Ρωσία για τον τουρισμό

Συνέντευξη Τατούλη στη Ρωσία για τον τουρισμό

"Η στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου εστιάζεται στην ανάπτυξη του στοχευμένου τουριστικού προϊόντος και την παροχή υψηλού επιπέδου και ποιοτικών υπηρεσιών στους επισκέπτες της". Αυτό επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξη Τύπου στη Ρωσία, σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, σε τουριστικούς πράκτορες και σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρωσίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης της Μόσχας MITT 2013.   

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Τατούλης είπε ότι «το brand name Πελοπόννησος που με συνέπεια οικοδομούμε, συνδέεται άρρηκτα με το πελοποννησιακό Σύμφωνο Ποιότητας που έχουμε ήδη συστήσει για τη διασφάλιση της ποιότητας και των προϊόντων μας και των υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού. Στόχος μας, επίσης, είναι να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν στην Πελοπόννησο, με στρατηγικό σύμμαχό μας τις ιδιαίτερα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την ποικιλία των δραστηριοτήτων που μπορεί ο επισκέπτης να βιώσει».

Ο περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ιστορία της Πελοποννήσου και τα σημαντικά αξιοθέατα που μπορεί να θαυμάσει κανείς επισκεπτόμενος τα μέρη της, όπως η Αρχαία Κόρινθος, η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, η Αρχαία Σπάρτη, η Ολυμπία, η Αρχαία Μεσσήνη, το θέατρο της Μεγαλόπολης κ.ά. Παρουσίασε, επίσης, τις ενέργειες που έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας και την παράλληλη χρήση του αεροδρόμιου της Τρίπολης ως πολιτικού αεροδρομίου χαμηλού κόστους. Εκανε λόγο για μαθητικό - σχολικό και για προσκυνηματικό τουρισμό. Ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τον οργανισμό τουρισμού της Ρωσίας και τα τουριστικά γραφεία θα ετοιμαστεί το επόμενο διάστημα μια περιήγηση γνωριμίας στην Πελοπόννησο, με Ρώσους δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες. Μίλησε για τη διεξαγωγή ενός event στη Μόσχα με προϊόντα και συνταγές της Πελοποννήσου, όπου οι Ρώσοι πολίτες θα γευτούν τις μοναδικές νοστιμιές της περιοχής. Ενημέρωσε πως υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του ρωσικού οργανισμού τουρισμού και της Costa Navarino για την ανάπτυξη του γκολφ στην Πελοπόννησο.

Ακόμα, ο κ. Τατούλης έκανε δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό, περιοδικό και ιστοσελίδα της Ρωσίας.