Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 18:54

Ομιλία Νίκα στο Regional Growth Conference 2021

Γράφτηκε από την

Στο 9ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης / Regional Growth Conference 2021, στην Πάτρα, μίλησε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στο εν λόγω συνέδριο, που διοργάνωσαν το τριήμερο 3 με 5 Ιουνίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η εφημερίδα “Πελοπόννησος” και διεξήχθη στο ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss, μετείχαν 200 ομιλητές σε συνολικά 34 συνεδρίες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονται “22 υπουργοί και υφυπουργοί, δύο επίτροποι από την Κομισιόν, ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και διεθνείς οργανισμούς, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής και οικονομικής κοινότητας”.

Οι θεματικοί άξονες του συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης ήταν: α) Οικονομία και Ανάπτυξη. β) Περιβάλλον, Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη. γ) Τουρισμός, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία. δ) Υποδομές, Πολιτισμός και Εκπαίδευση. ε) Υγεία.