Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021 21:56

Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ σε εκπαίδευση υποσχέθηκε ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Στήριξη μέσω ΕΣΠΑ σε εκπαίδευση υποσχέθηκε ο Νίκας

 

“Για την περιφερειακή αρχή τα θέματα της εκπαίδευσης και των τριών βαθμίδων αποτελούν προτεραιότητα”, σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, κατά την παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης στη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 - 2027 που έγινε προχθές με φορείς της εκπαίδευσης της Περιφέρειας.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη δυνατότητα της Περιφέρειας να διαθέσει πόρους από το ΕΣΠΑ, καθώς και από άλλα προγράμματα, προκειμένου να διευκολύνει και να υποστηρίξει την παροχή γνώσης στους μαθητές, ενώ τόνισε ότι η Περιφέρεια είναι αποφασισμένη να συνδράμει για τη συντήρηση, την κατασκευή και τον εξοπλισμό σχολείων, στο ενδεχόμενο που δεν διαθέτουν τις σχετικές πιστώσεις οι δήμοι και οι σχολικές επιτροπές.

“Τασσόμαστε υπέρ των ολοκληρωμένων σχολείων, όχι υπέρ των μονοθεσίων. Σκοπός μας πρέπει να είναι η προσφορά γνώσης στα παιδιά. Είναι κατανοητό πως όταν κλείνει έστω κι ένα μονοθέσιο σχολείο προκαλούνται προβλήματα στα χωριά, αλλά εφόσον τασσόμαστε υπέρ της προσφοράς γνώσης προς τα παιδιά θα πρέπει να τασσόμαστε και υπέρ σχολείων πλήρως στελεχωμένων με εκπαιδευτικούς” δήλωσε σε άλλο σημείο ο περιφερειάρχης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η Περιφέρεια τάσσεται υπέρ των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

“Σχολείο σημαίνει παιδιά και προς αυτά θα διατεθούν πιστώσεις από την Περιφέρεια. Τα κλειστά σχολεία είναι απλώς κτήρια που παραχωρούνται στους δήμους για χρήσεις που εκείνοι αποφασίζουν” σημείωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Στη διαβούλευση μετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και Πολιτισμού και Παιδείας Αθηνά Κόρκα, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Οικονομόπουλος κι ακόμα οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αργολίδας Κατερίνα Δουράνου, Αρκαδίας Φώτης Γκέσουρας, Κορινθίας Δημήτρης Ντρίμερης, Λακωνίας (αναπληρωτής) Αντώνης Κωνστάνταρος και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, όπως επίσης οι διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αργολίδας Βασίλης Πολύδωρος, Κορινθίας Δημήτρης Ασβεστόπουλος και Μεσσηνίας Νίκος Πεφάνης. Συμμετείχαν ακόμα ο διευθυντής της ΕΥΔΕΠ Αντώνης Ψαράκης με στελέχη της υπηρεσίας, ειδικοί σύμβουλοι διαχείρισης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 - 2027, καθώς και σύμβουλοι της Περιφέρειας.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με τους αντιπεριφερειάρχες Θ. Βερούτη και Αθ. Κόρκα να συνοψίζουν τα σημαντικότερα σημεία της. Επίσης, συμφωνήθηκε πως οι φορείς θα αποστείλουν το συντομότερο δυνατό πιο συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και δράσεις, σε συνάρτηση και αναφορικά με τους ειδικούς στόχους που αποτελούν τα βασικά σημεία συζήτησης του ΕΣΠΑ 2021 - 2027.


NEWSLETTER