Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 08:10

Υποχρεωτικό εμβολιασμό δημοσιών υπαλλήλων ζητεί ο Νίκας

Γράφτηκε από τον
Υποχρεωτικό εμβολιασμό δημοσιών υπαλλήλων ζητεί ο Νίκας

 

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ειδικά των δημοσίων υπαλλήλων, τάχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας ότι οι ανεμβολίαστοι υπονομεύουν την προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ο κ. Νίκας αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα της επικοινωνιακής προσπάθειας να πειστούν οι ανεμβολίαστοι και ζήτησε να ληφθούν διοικητικά μέτρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της "Ε" κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, δήλωσε: «Θέλω να παρακαλέσω, επειδή η Πελοπόννησος έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 32% -που είναι σοβαρή απόκλιση και από το μέσο όρο και από την Αττική- να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος. Γιατί αυτοί οι οποίοι δεν εμβολιάζονται, υπονομεύουν την προσπάθεια την οποία γίνεται και σε εθνικό επίπεδο και την υγεία αυτών που έχουν εμβολιαστεί. Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Εγώ έχω προτείνει ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός για τις δημόσιες υπηρεσίες, για τους ένστολους, για τους εκπαιδευτικούς. Εν πάση περιπτώσει, για ολόκληρο τον δημόσιο τομέα, ο οποίος πρέπει να δίνει το παράδειγμα της σωστής συμπεριφοράς, υποχρεωτικός εμβολιασμός. Πρέπει να ληφθούν μέτρα, πώς όταν πηγαίνεις το παιδάκι στην πρώτη δημοτικού σε ρωτάει ο διευθυντής του σχολείου: Εχει κάνει τα εμβόλια το παιδί; Αλήθεια τι περιμένουμε; Έχω την εντύπωση ότι πολιτικές του τύπου πόρτα - πόρτα και παρακάλια και το ένα και το άλλο μας έχουν τελειώσει. Αν θέλουμε ως χώρα να κρατηθούμε όρθιοι, πρέπει να προχωρήσουμε σε ενέργειες αποφασιστικής φύσεως. Καταλαβαίνω και τα δικαιώματα και κάποιον που έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να υπονομεύει τη ζωή, την υγεία και την προσπάθεια η οποία γίνεται σε εθνικό επίπεδο. Είμαι βέβαιος ότι θα ληφθούν μέτρα σε όλες τις χώρες προς την κατεύθυνση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ιδιαίτερα από αυτούς από τους οποίους εξαρτάται η ζωή, η υγεία του κοινωνικού συνόλου. Παρακαλώ λοιπόν πάρα πολύ, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους αλλά και τα παιδιά μας. Επιτρέπεται το 99% όσων πάσχουν αυτή τη στιγμή βαριά από κορονοϊό να μην έχουν εμβολιαστεί; Και να ταλαιπωρούμαστε, γιατί δεν ταλαιπωρούνται μόνο αυτοί. Ταλαιπωρείται ένα ολόκληρο σύστημα στις εντατικές. Λοιπόν πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα οι Πελοποννήσιοι. Πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί στην ελευθερία, να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας, να επιστρέψουμε στις δραστηριότητές μας -προφανώς τα επιδόματα δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον- και να διορθώσουμε ό,τι αδυναμίες είχαμε. Η Περιφέρεια δίνει το παράδειγμα, έχει διαθέσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Πώς τα έχει διαθέσει; Από πού τα έχει διαθέσει; Εχει κόψει έργα, αυτό έχει κάνει. Εργα τα οποία είχε ανάγκη το κοινωνικό σύνολο. Ε, αυτά δεν μπορούν να πάνε στο βρόντο. Λοιπόν αυτή είναι η θέση μου ευθεία, χωρίς παρακάλια, χωρίς πόρτα - πόρτα και χωρίς όλα αυτά. Να εμβολιαστούν όλοι. Είναι αντικοινωνική η συμπεριφορά του μη εμβολιασμού».

Θ.Λ.


NEWSLETTER