Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 22:26

Ο Σαράντος Κουκούμης για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

«Η υγεία του λαού της Τριφυλίας δεν μπαίνει στη ζυγαριά κόστους - οφέλους» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σαράντος Κουκούμης εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Τριφυλίας του ΚΚΕ. Στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων και ζητά να αποσυνδεθεί από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και να λειτουργήσει ως αυτόνομη μονάδα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

Στην σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η ΚΟΒ Τριφυλίας του ΚΚΕ χαιρετίζει την κινητοποίηση του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας και των φορέων που συμμετείχαν στις 16/06/2021, ημέρα ψήφισης του αντεργατικού εκτρώματος της κυβέρνησης, που καταργεί εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με μακροχρόνιους αγώνες και βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση αυτή, μέσα από τις ομιλίες εκπροσώπων των φορέων, αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αλλά και η ίδια η λειτουργία του, εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να βγάλει συμπεράσματα για το πόσο κρίσιμος και σημαντικός ήταν και είναι ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των άλλων ασθενειών και να το ενισχύσει, σχεδιάζει το “νέο ΕΣΥ”, όπου η υγεία του λαού θα μπαίνει στη ζυγαριά “κόστους - οφέλους”.

Προβάλλει το αυτοδιοικούμενο νοσοκομείο που θα λειτουργεί με οικονομική αυτοτέλεια, με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση και έσοδα από τη λειτουργία του ως επιχείρηση. Σχεδιάζει το νέο “υγειονομικό χάρτη”, όπου περιφερειακά νοσοκομεία που κοστίζει η λειτουργία τους θα κλείσουν και το προσωπικό θα μεταφερθεί στα μεγάλα νοσοκομεία.

Αυτούς τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης έρχονται να υπηρετήσουν και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που κάποιοι ως “λαγοί” της κυβέρνησης μιλούν με κυνικό και απαξιωτικό τρόπο για το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας ότι από καιρό έχει καταντήσει σε “άταφο πτώμα”, ότι η λειτουργία του κοστίζει και μάλλον θα μας κάνουν και χάρη αν μετατραπεί σε “μονάδα παρηγορητικής φροντίδας”, δηλαδή γηροκομείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις ανακοινώσεις των Τοπικών Οργανώσεων Τριφυλίας προσπαθεί να παρουσιαστεί ως υποστηρικτής των κινητοποιήσεων και των αιτημάτων των εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και των υπολοίπων δομών, Κέντρα Υγείας, Κοινοτικά Ιατρεία κλπ, στην προσπάθειά του να εγκλωβίσει για άλλη μια φορά το λαό της Τριφυλίας προσποιούμενος ότι η πολιτική του διαφέρει από αυτή της κυβέρνησης».

Και καταλήγει τονίζοντας: «Οι ανακοινώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για το Νοσοκομείο θα είχαν μεγαλύτερη αξία και πειστικότητα αν συμμετείχε έστω και ένας εκπρόσωπός τους στην κινητοποίηση ή έπαιρναν κάποιες πρωτοβουλίες αγωνιστικής διεκδίκησης και υπεράσπισης του Νοσοκομείου. Ελπίζουμε την επόμενη φορά!».