Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021 08:04

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και υλικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και υλικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας (βίντεο)

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και άλλα υλικά παρέδωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 5 τροχήλατα ηλεκτρονικά πιεσόμετρα - οξύμετρα, ένα λαρυγγοσκόπιο, καθώς και 500 rapid tests.

Ο κ. Νίκας εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το σύνολο του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, τόσο του Νοσοκομείου Καλαμάτας όσο και των υπόλοιπων δημόσιων δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τον αδιάκοπο αγώνα που δίνουν εναντίον του Covid-19 εκφράζοντας την ευχή “γρήγορα να απαλλαγούμε από τη μάσκα”. Τόνισε ότι “διανύουμε πλέον την πανδημία των ανεμβολίαστων, η οποία απειλεί την κοινωνία, όπως και την οικονομία. Πρέπει επομένως να εμβολιαστούμε όλοι άμεσα”.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια έχει τα δύο τελευταία χρόνια διαθέσει πολύ μεγάλες πιστώσεις για να στηρίξει τις δημόσιες δομές υγείας στην περιοχή μας, στον αγώνα τους εναντίον του Covid-19, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην προθυμία του Νοσοκομείου Καλαμάτας να αναλάβει περιστατικά Covid-19 και από άλλες περιφερειακές ενότητες, καθώς δεν ευοδώθηκαν οι εκκλήσεις που είχε κάνει για δημιουργία νοσοκομείου αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τέλος, σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί -παρουσία και της υφυπουργού υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας- η σύμβαση για το μεγάλο έργο της προσθήκης ορόφου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και άλλων παρεμβάσεων, με προϋπολογισμό 3.786.367,38 ευρώ, την ένταξη του οποίου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου υπέγραψε πριν λίγο καιρό ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Γ.Ν. Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη ευχαρίστησε τον κ. Νίκα, τόσο για τον εξοπλισμό που παρέδωσε προς το νοσοκομείο, όσο και για το “προσωπικό του ενδιαφέρον για όλα τα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενδιαφέρον που έχει διαχρονικά αποδειχθεί έμπρακτο και ουσιαστικό”.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας στη διοίκηση του ιδρύματος “διατέθηκε από την Περιφέρεια ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός εξαιρετικά κρίσιμος για τη λειτουργία του κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 150.000 ευρώ”, ενώ ιδιαίτερα επισήμανε την ένταξη στο ΠΕΠ από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα του έργου της προσθήκης ορόφου στο νοσοκομείο.