Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 23:32

Σύμβουλοι Τατούλη κατά ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών

Γράφτηκε από την
Σύμβουλοι Τατούλη κατά ανάπλασης πλατείας Φιλιατρών

Την αντίθεσή τους στην ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών εκφράζουν με κοινή γραπτή δήλωσή τους οι τρεις Μεσσήνιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Νέας Πελοποννήσου» Αποστόλης Γκούνης, Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου.

Οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης του Πέτρου Τατούλη κατηγορούν επίσης τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ότι "προσπάθησε με διάφορες αλχημείες να αποσπάσει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου".
Αναλυτικά η δήλωση των τριών συμβούλων:

"Βασική αρχή του θεσμού της αυτοδιοίκησης αποτελεί ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και η συμπόρευση με τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι φορείς, σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Κάθε απόφαση συλλογικού οργάνου που στηρίζεται σε προσωπικές απόψεις, πολιτικούς εγωισμούς και εμμονές συνιστά εκτροπή. Τέτοια εκτροπή επιχειρήθηκε να γίνει πράξη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2021, από την περιφερειακή αρχή Νίκα. Ο κ. Νίκας αγνοώντας εντελώς το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας δεν είχε αποφασίσει σχετικά με την «Ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών», προσπάθησε με διάφορες αλχημείες να αποσπάσει την έγκριση του Σώματος.
Η περιφερειακή παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» αρνείται να ακολουθήσει λογικές επιβολής αποφάσεων για αναπλάσεις που δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κοινωνία και τιμώντας την ψήφο των πολιτών της Μεσσηνίας μένει αμετακίνητη στη στήριξη του αιτήματος των πολιτών να μην προχωρήσει η ανάπλαση της πλατείας των Φιλιατρών, χωρίς την απαραίτητη απόφαση καταρχήν του Τοπικού Συμβουλίου και στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Θα πρέπει να λάβουμε όλοι υπ’ όψιν μας ότι η πλατεία των Φιλιατρών, που φέρει το όνομα του πρώτου κυβερνήτη του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιστορικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, πολιτικό και πολιτειακό ρόλο της πόλης και έτσι έχει καταγραφεί στη συνείδηση των απανταχού της γης Φιλιατρινών".


NEWSLETTER