Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 21:30

Σύσκεψη για προσωρινή μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Σύσκεψη για προσωρινή μεταστέγαση υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

 

Η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο α’ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης και συνεργάτες της Περιφέρειας.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκε η ακολουθητέα διαδικασία ως προς τη μεταστέγαση, για διάστημα 15 μηνών, στην πρώην Σχολή Παπαφλέσσα, των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας από το Διοικητήριο, προκειμένου να γίνουν εργασίες αναβάθμισης και ανακαίνισης του κτηρίου. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η βούληση να συμβάλουν προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, με τον περιφερειάρχη να επισημαίνει ότι αν δεν τελεσφορήσει η διαδικασία οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας θα μετακινηθούν σε υφιστάμενη υποδομή εκτός του πολεοδομικού ιστού της Καλαμάτας. Ο Π. Νίκας, πάντως, εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα αυτό, το οποίο έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν οι νομικές υπηρεσίες των τριών πλευρών.