Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 19:21

Σύσκεψη για Φιλιατρά - Μαραθούπολη και Ραυτόπουλο - Κυπαρισσία

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη για Φιλιατρά - Μαραθούπολη και Ραυτόπουλο - Κυπαρισσία

 

Η πορεία του έργου αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στις επαρχιακές οδούς Φιλιατρά - Μαραθούπολη και Ραυτόπουλο - Κυπαρισσία, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, εξετάστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις σε τέσσερα τμήματα της επαρχιακής οδού Φιλιατρά - Μαραθούπολη, που αφορούν την κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων για την ορθή διαχείριση των ομβρίων υδάτων, με παράλληλη διαπλάτυνση του καταστρώματος της οδού. Τα τμήματα αυτά έχουν συνολικό μήκος 1.000 μέτρα περίπου, ενώ υπολείπεται από πλευράς τεχνικών έργων η κατασκευή σωληνωτού αγωγού, μήκους περίπου 15 μέτρων, για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν ασφαλτοστρώσεις, κατά τμήματα από Φιλιατρά έως Μαραθούπολη, σε θέσεις όπου υπήρχε επικινδυνότητα.

Στην επαρχιακή Ραυτόπουλο - Κυπαρισσία αναμένεται άμεσα η έναρξη των εργασιών που προβλέπονται από τη μελέτη και είναι κυρίως κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, σε μήκος 1.400 μέτρων, σωληνωτοί οχετοί και λοιπά τεχνικά έργα, καθώς και ασφαλτοστρώσεις κατά θέσεις. Τέλος προβλέπεται και στα δύο τμήματα των επαρχιακών οδών να υλοποιηθούν εργασίες οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ανάδοχος του έργου και οι επιβλέποντες μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΕ Μεσσηνίας.


NEWSLETTER